Beveiligings gadgets Techbird
Bell & Wyson

Gadgets die de werkomgeving veiliger maken!

Veiligheid neemt een steeds meer prominente rol in binnen ons leven. Niet alleen in ons dagelijkse privéleven en op straat maar ook op de werkvloer. Bedrijven en organisaties zijn gebonden aan tal van regels en wetten die de veiligheid van werknemers moeten garanderen. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld eisen rondom brandvertragende deuren of stroeve vloeroppervlakken maar dat is natuurlijk nog lang niet alles. Naast je werkgever ben je natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in en rondom jouw werkomgeving. Om je een handje te helpen bij het vergroten van die veiligheid bespreken we twee gadgets die écht helpen om jouw werkomgeving nog veiliger maken!

Nano Rookmelder – 10 Jaar batterij

Éen van de meest gebruikte gadgets tegen brand zijn rookmelders. Een klein apparaatje dat brand signaleert en bewoners waarschuwt met een alarmsignaal. Veel verhuurders maken het installeren van een rookmelder dan ook verplicht voor de huurders. Het vervelende van de standaard rookmelders is dat de batterij vaak niet erg lang mee gaat. Je kent het wel; wanneer de batterij leeg raakt begint de rookmelder vervelende piepen te geven. Een handige oplossing hiervoor is de Nano Rookmelder. Naast dat deze rookmelder een strak design heeft en in meerdere kleuren beschikbaar is, gaat de batterij van deze rookmelder maar liefst 10 jaar mee! De Nano Rookmelder is daarnaast ook makkelijk te bevestigen met de bijgeleverde tape en schroeven. Ook bestaan er tegenwoordig slimme rookmelders die met elkaar verbonden kunnen worden en/of in verbinding staan met een meldcentrale zodat de brandweer automatisch een melding krijgt.

Domotica Techbird Nano Rookmelder

LED-lamp met wifi camera

Een LED-lichtbol die naast licht geeft ook alles opneemt zodra het licht uit gaat! Het klinkt als iets dat onmogelijk is, maar Bell & Wyson hebben het mogelijk gemaakt. Op de CES 2017 presenteerde het bedrijf deze slimme lamp die ook als beveiligingscamera fungeert. De lamp werkt net als alle plafondlampen via de lichtschakelaars in huis. Zodra je het licht uit doet, springt de beveiligingscamera aan! Een ideale oplossing wanneer je op werkvloer een aantal extra beveiligingscamera’s wilt plaatsen. Door een micro SD kaart in de lamp te schuiven kun je de gemaakte beelden opslaan. Door middel van wifi kunnen de beelden direct naar een smartphone worden gestuurd. Wanneer de camera beweging detecteert krijg je automatisch een melding op je smartphone.

Ledbol wifi camera
Bell and Wyson

Slimme deursloten

Nooit meer de sleutel van het kantoor vergeten of juist kunnen achterhalen wie in bepaalde kantoorruimtes zijn geweest? Het kan met Nuki, het slimme deurslot. Met een Nuki elektrisch slot op je deur ben je in staat om zonder sleutel de deur te openen. Met behulp van de app bedien je het slot op een zeer eenvoudige manier. Via de app ben je als beheerder van het slot in staat om digitale sleutels uit te delen aan collega’s, schoonmaaksters etc. Daarnaast geeft de app via meldingen aan wie de deur heeft geopend en kun je de real-time status zien. Moet je de deur openen voor iemand die geen digitale sleutel heeft? Geen probleem. Via de Nuki bridge app kun je de deur openen en sluiten op afstand. Hiervoor kun je ook een handige afstandsbediening gebruiken. Het mooie van Nuki is dat deze gadget op bijna elk standaard deurslot past. De sleutel van het normale slot steek je in het slot waarna de hardware van Nuki hierover heen wordt gemonteerd.

Slim deurslot Nuki Techbird Domotica
Slimme Deursloten

Bovenstaande gadgets kunnen je een flink eind op weg helpen wanneer het gaat om de veiligheid in en rond jouw werkomgeving. Natuurlijk zijn er nog veel meer beveiligingsgadgets zoals de draadloze deurbel met camera. Ga altijd na welke beveiligingsapparatuur je écht nodig hebt op kantoor. Probeer veiligheid op de werkvloer nooit te onderschatten maar neem gezamenlijk de verantwoordelijkheid!

Beoordeel dit artikel:
(Visited 232 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *