hybride laptop techbird
thegsminsider

Hybride laptop; van je laptop een tablet maken en andersom

De convertible, hybride of 2-in-1 laptop; je hebt deze termen vast weleens voorbij zien komen voor dit type laptop. De hybride laptops bestaan al een paar jaar, maar zijn nu pas écht populair geworden. Dit apparaat is een laptop en tablet tegelijkertijd. In dit artikel vertellen we je wat een hybride laptop is en wat de voordelen hiervan zijn. Was je van plan om binnenkort een nieuwe laptop te kopen? We geven je ook een aantal suggesties voor goede hybride laptops!

Wat is een hybride laptop?

De hybride laptop is dus een laptop en tablet in één. In plaats van twee verschillende apparaten heb je nog maar één apparaat nodig. Zoals we in de intro aangaven, zijn er meerdere termen voor dit soort laptops. Er is echter wel een verschil tussen de convertible en hybride laptop.

Convertible laptop

De convertible laptop bevat een flexibel scharnier tussen het beeldscherm en toetsenbord waardoor je het beeldscherm 360 graden kunt draaien tot een tablet. Houd er rekening mee dat hij in tabletvorm wel dikker en zwaarder is dan de normale tablets.

Hybride laptop

Dit type laptop heeft de mogelijkheid om het toetsenbord van het scherm los te koppelen waardoor je hem als tablet kunt gebruiken. Zodra je het toetsenbord weer vastklikt, staat het apparaat weer in de laptopstand.

Overeenkomsten

Zowel de convertible als hybride laptop zijn handige apparaten en hebben evenveel processorkracht en geheugen als een laptop. Bij normale tablets ligt de processorkracht een stuk lager. In dit geval heb je dus een laptop die qua prestaties niet achterloopt op de normale laptops en een tablet die veel beter presteert dan de normale tablets. De hybride laptop wint als het om gebruiksvriendelijkheid gaat vanwege het eenvoudige loskoppelen en het gewicht in de tabletvorm.

hybride laptop techbird laptops
TweakersWat zijn de voordelen van een hybride laptop?

  • Veelzijdigheid: met de hybride laptop kun je eenvoudig switchen tussen de laptop en tablet. Werk en vrijetijdsbesteding liggen nu vlak naast elkaar. Binnen no-time ga je van je Excelsheet op de laptop naar de Netflix-app op je tablet. Superhandig dus!
  • Krachtige tablet: wanneer je naar de tabletvorm switcht heb je een tablet met de kracht van een laptop!
  • Minder sjouwen: je hoeft nooit meer je laptop én je tablet mee te nemen. Pak je hybride laptop en je hebt beide apparaten in handen. Gebruik een hybride laptop voor je werk en ervaar de voordelen van een minder zware tas!

Wil je graag een hybride laptop te kopen? Kijk dan zeker eens naar de beste hybrid laptops van 2020:
Heb jij al een hybride laptop? Dan horen wij graag jouw ervaringen hierover!

(Visited 765 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *