Beste vlogcamera's

Beginnen met vloggen? Techbird vergelijkt de 3-beste vlogcamera’s voor jou!

Wil jij de nieuwe Enzo Knol of Monica Geuzen worden? Of vind je het gewoon leuk om vlogs te maken. In dit artikel worden verschillende vlogcamera’s met elkaar vergeleken op functies en prijs, waardoor jij een weloverwogen keuze kunt maken wanneer je op zoek bent naar een vlogcamera!

De ideale vlogcamera: Canon EOS M50

Vlogcamera Sony
Figuur 1: Canon EOS M50 – Canon

De Canon M50 is een Camera die door de 15-44mm lens zowel familie en vrienden als mooie zonsondergangen vast legt. Door de 24,1 megapixel sensor kun je scherpe foto’s schieten. Een van de grote pluspunten van de Canon M50 is dat de camera beschikt over een videokwaliteit van 4K. Hiermee kun jij je als (beginnend) vlogger onderscheiden met de beste beeldkwaliteit. Dankzij het kantelbare lcd-scherm, is de camera perfect om vlogs of selfies te maken.

De Canon EOS M50 is daarnaast ideaal voor het filmen bij weinig licht. Wanneer je een opnamen maakt in 4K, biedt de camera een gevoeligheid tot ISO 6400. Dit houdt in dat je kunt rekenen op heldere beelden met nauwkeurige kleuren, of je nu s’ avonds filmt in je slaapkamer met een lamp aan of op het strand wandelt met een felle middagzon. Wanneer je geen 4K video’s wilt maken, heb je ook de keuze maken om te filmen in HD-kwaliteit. Hiermee kun je filmen in maanlicht terwijl je gezicht nog steeds goed te zien is!

Via wifi en bluetooth kun je de vlogs draadloos naar je mobiel, tablet of laptop versturen.

Prijs Canon EOS M50

De Canon EOS M50 is te verkrijgen vanaf 479,- euro. De prijs kan oplopen wanneer je grotere lenzen voor de camera wilt. Wanneer de camera voor vlogs wordt gebruikt, zijn deze lenzen niet noodzakelijk.

Canon EOS M50 kopen bij Coolblue.nl

Vloggen met de Sony Cybershot DSC-RX100III camera

Sony vlogcamera
Figuur 2: Sony CyberShot DSC-RX100 III – Bol

De Sony Cybershot is geschikt voor de gevorderde vlogger. Het toestel beschikt over een lcd-scherm dat 180 graden gekanteld kan worden. Erg handig wanneer jij jezelf wilt zien tijdens het vloggen. Door de groothoeklens van 24mm, wordt er een breed beeld vastgelegd. Hierdoor kun jij nog meer van de omgeving in jouw vlogs vastleggen!

Daarnaast schiet de RX100III haarscherpe beelden in alle lichtomstandigheden. Net als bij de Canon camera is het heel eenvoudig om video’s naar je smartphone, tablet of laptop te sturen.

Nadeel is dat er geen externe flitser of lamp op de camera geplaatst kan worden. Daarnaast ontbreekt het bij de Sony RX100III aan een microfoonaansluiting.

Prijs Sony CyberShot DSC-RX100III

De Sony Cybershot DSC-RX100III is verkrijgbaar vanaf 449,- euro. Wanneer je een uitgebreidere versie van de CyberShot wilt, zal de prijs van de camera ook oplopen.

Sony Cybershot DSC-RX100III kopen bij Coolblue.nl

Panasonic Lumix DMC-LX15

Panasonic vlogcamera
Figuur 3: Panasonic Lumix DMC-LX15 – Consumentenbond

De Panasonic compact camera is dankzij de lichtsterke lens prefect te gebruiken wanneer je een vlog wilt maken onder het licht van de volle maan. Door het volledig kantelbare scherm op de Panasonic camera is het eenvoudig om verschillende standpunten te kiezen tijdens je vlog. Een ander voordeel van de camera is dat je met de touchscreen makkelijk de camera kunt instellen.

Net als de Canon EOS M50 is het mogelijk om beelden in 4K resolutie te maken. Daarnaast is het mogelijk om een momentopname, als foto, te selecteren uit een 4K video-opname. Dit is de perfecte oplossing wanneer je een mooi shot uit je video wilt gebruiken als banner of YouTube tumbnail. Wanneer je opzoek bent naar een echte actioncam is het handig om je te verdiepen in de juiste prijskwaliteit verhouding.

Een minpuntje van de camera is dat je door het beperkte optisch zoombereik, voorwerpen in de verte minder dichtbij haalt.

Prijs Panasonic Lumix DMC-LX15

Wanneer je de camera van Panasonic wilt aanschaffen betaal je daar 399,- euro voor. Dit is dus de voordeligste camera van de drie besproken vlogcamera’s.

Panasonic Lumix DMC-LX15 kopen bij Coolblue.nl

Tips voor het vloggen!…

Nu je ingelicht bent in de beste vlogcamera’s voor beginners, is het handig om je te verdiepen in tips om een goede vlog te maken. En wie weet, staat jouw vlog binnenkort wel in de top trending van YouTube!

Vond je dit een leuke blog en ben je geïnteresseerd in nieuws over camera’s? Op de website van Techbird staan diverse blogs waarmee je op de hoogte wordt gehouden met de laatste trends omtrent camera’s. WIl je misschien een iets goedkopere optie en alleen video’s opnemen voor je computerscherm? Dan kan je ook altijd de beste webcams van 2021 bekijken.

 

 

 

 

 

(Visited 314 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *