Tips voor het kopen van de beste draadloze speakers

Draadloze speakers zijn heel erg handig. Het zijn boxen zonder snoeren die tegenwoordig vaak met spraak te bedienen zijn. Als je op zoek bent naar een draadloze speaker heb je veel keuze. Waar moet je op letten als je een draadloze speaker koopt? Is het beter om voor de goedkoopste variant of gaat een iets duurdere langer mee? In dit artikel helpen we je de beste draadloze speaker te vinden. 

De functies van de speaker

Grofweg zijn er twee soorten draadloze speakers. Speakers die verbinding maken via een wifiverbinding en speakers die verbinding maken via bluetooth. Je kunt kiezen voor speakers op basis van wifi of bluetooth. Denk vooral na of je de speaker ook buitenshuis wilt gebruiken. In dat geval kun je het beste gaan voor een bluetooth speaker. Zo kun je deze namelijk ook aan je smartphone koppelen. Wil je je speaker vooral op vakantie gebruiken, bijvoorbeeld om mee te nemen naar het strand? Dan doe je er verstandig aan om een speaker te nemen die waterbestendig is en beschikt over een wat grotere accu. Ben je op dit moment op zoek naar een draadloze speaker? Volgens Bestenu.nl is de Google Nest Mini Smart speaker de beste van dit moment 

Het geluid

Het geluid is de belangrijkste eigenschap van de een draadloze speaker. Je wilt natuurlijk muziek luisteren in een zo hoog mogelijke geluidskwaliteit. Als je de bassen nauwelijks hoort bij je favoriete dancenummer of je kunt met moeite de vocals horen dan is dat niet wat je verwacht van een draadloze speaker. Meestal geldt, hoe kleiner de luidspreker, hoe moeilijker het is om een diepe bas te horen. Een grotere speaker is wel moeilijker mee te nemen of neemt veel plaats in in de kamer. Dat kan een nadeel zijn. De kwaliteit van de iets grotere modellen is duidelijk beter dan die van de kleinere modellen. We raden daarom toch aan om voor een iets groter model te gaan. 

Bluetooth speakers

Het grootste voordeel van een Bluetooth speaker is natuurlijk dat Bluetooth op veel verschillende apparaten aanwezig is. Het koppelen werkt eenvoudig en gebeurt binnen enkele seconden. Dankzij de NFC-chip hoef je je smartphone maar even tegen de Bluetooth speaker houden om verbinding te maken. Een kleinere Bluetooth speaker werkt ongeveer vier to zes uur. De wat grotere en betere apparaten hebben vaak een afspeelduur van 24 uur of langer. Na verloop van tijd wordt de accu van een Bluetooth speaker zwakker. 

Wifi speakers

Een wifi speaker is vaak te koppelen met andere speakers van hetzelfde merk en centraal te bedienen vanuit een app. Omdat deze speakers wifi nodig hebben om verbinding te maken kun je deze speakers niet eenvoudig meenemen op vakantie. Sommige wifi speakers werken ook met bluetooth. Met een wifi-speaker kies je muziek via een app zoals Spotify. De speaker haalt het liedje dan zelf op via internet. Daarbij blijft de speaker doorspelen als je de app of je smartphone uitzet. Dit is het grote voordeel vergeleken met bluetooth speakers. Bij een speaker die via bluetooth of AirPlay gekoppeld is aan een iOS-apparaat hoor je alle audio die het apparaat naar de speaker verzendt. Ook de piepjes van de berichtjes en notificaties die je binnenkrijgt.

Welk soort speaker kies ik?

De belangrijkste functie van een draadloze speaker is natuurlijk het produceren van geluid. Muziek met een flink volume en bas afspelen is voor de meeste apparaten geen probleem. Bluetooth speakers laten al het geluid op je telefoon horen. Wifi-speakers doen dit niet. Voor sommige is dat een voordeel. Je kunt zo namelijk buitenshuis naar een film kijken en de dialogen beter verstaan door de speaker aan je tablet of laptop te koppelen. Anderen vinden de speel-ieder-geluid eigenschap een nadeel omdat de muziek verstoord kan worden door een filmpje. Wil je de speaker echt voor buitenshuis gebruiken? Ga dan voor een Bluetooth speaker. Liever een speaker om thuis muziek op af te spelen? Kies dan voor één of meerdere wifi-speakers. Vaak hebben wifi-speakers met een stekker nog wat meer volume en bas dan de draadloze variant. Zij hebben vaak net iets meer vermogen en zijn groter waardoor ze beter en krachtiger klinken. 

Welke merken zijn er?

De grootste namen op het gebied van draadloze speakers op basis van wifi zij Denon, Bose, Sonos, Sony en Samsung. Bij bluetooth speakers zijn Bose, JBL en Sony vaak favoriet. Er is veel keuze in producten van deze merken. 

(Visited 395 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *