Tablet of laptop: wat past bij jou?

Is je laptop aan vervanging toe en wordt het hoog tijd voor een nieuwe? Dan is een tablet zeker het overwegen waard! Heb jij het al overwogen? Met een tablet ben je mobieler, ben je vaak voordeliger uit en heb je een enorm lange accuduur vergeleken met een laptop. Wie denkt dat op een tablet niet goed te werken of ontspannen valt heeft het mis, want deze devices worden steeds veelzijdiger in gebruik en kunnen de rol van laptop uitstekend overnemen. Dít zijn de voordelen van een tablet ten opzichte van een laptop.

Nét zo veelzijdig als een laptop

Bepaalde tablets, zoals de iPad 2019 refurbished, hebben een Smart Connector. Dit is een speciale aansluiting waarop je een draadloos toetsenbord kunt aansluiten. Dit maakt het eenvoudig om tekstbestanden te bewerken en verslagen te typen. Ook kun je het beeldscherm van deze en andere iPads, zoals de refurbished iPad 2018, gebruiken met Apple Pencil. Dit is een speciale stylus pen waarmee je het beeldscherm kunt bedienen, kunt tekenen en schetsen én handgeschreven aantekeningen kunt maken in bijvoorbeeld Word-bestanden en PDF-formulieren. Er zijn zelfs iPads waarop je externe apparaten als een beeldscherm en een harde schijf kunt aansluiten. Een tablet is dus nét zo veelzijdig als een laptop.

Het gemak van een tablet

Een laptop is zwaar, heeft een vrij korte accuduur en neem je niet eenvoudig mee in elke tas. Bij een tablet heb je hier geen last van. Een iPad is namelijk dun, neem je er gemakkelijk met je mee, weegt niets, is handzaam in gebruik én heeft een relatief lange accuduur. Werken als op een laptop, maar dan met alle gemakken van een tablet dus. Daarnaast is een tablet voordeliger. Wil je toch een laptop, maar wil je er evenveel voor betalen als voor een tablet? Dan kun je een budgetlaptop overwegen, maar dat gaat merkbaar ten koste van de prestaties.

Nét zo krachtig als een laptop

Over de prestaties gesproken: iPads worden steeds krachtiger en zijn nét zo opgewassen tegen het zware werk als een gemiddelde laptop. De iPad Air 3 refurbished is zo’n tablet. Je kunt er foto’s en video’s op bewerken en ook met het spelen van games vol graphics heeft deze tablet geen moeite.  Daarnaast kun je probleemloos schakelen tussen meerdere apps en programma’s die je tegelijkertijd gebruikt.

Wordt niet langzamer en is veiliger in gebruik

Waar een laptop na verloop van tijd langzamer wordt, blijft een iPad jarenlang razendsnel functioneren. Dat komt omdat Apple de software (iPadOS) en de hardware (iPad) zelf maken en naadloos op elkaar afstemmen. Het wordt dus niet snel langzamer. Waar een gemiddelde laptop na 3 jaar wel afgeschreven is, gaat een iPad ten minste 5 jaar mee. Dat komt omdat Apple de iPads van een lange software-ondersteuning voorziet. Daarnaast staan bij Apple privacy en veiligheid op één. Waar een laptop vatbaar is voor virussen, komt dat woord niet voor in het woordenboek van Apple. Apps kun je alléén in de App Store downloaden en programmeurs moeten aan een waslijst aan veiligheidseisen voldoen voordat een applicatie daarin geplaatst mag worden. Het is dus heel onwaarschijnlijk dat er door malware geïnfecteerde apps kunnen worden gedownload.

Voordeliger dan een laptop

Een basis-iPad is voordeliger dan een basislaptop en óók een semiprofessionele iPad is voordeliger dan een semiprofessionele laptop. Refurbished ben je nóg voordeliger uit. Refurbished is, bij Keurmerk Refurbished-aanbieders zoals Forza, technisch even goed als nieuw, maar dan een stuk voordeliger. De iPad is eerder gebruikt maar is opengemaakt, grondig gecontroleerd, waar nodig gerenoveerd en gereinigd. Je krijgt dus dezelfde kwaliteit als bij Apple, maar dan betaal je er minder voor én krijg je er 2 jaar garantie bij. Dat maakt het interessant om te kiezen voor refurbished.

Conclusie

Ten opzichte van een laptop heeft een Apple tablet vele voordelen. Een tablet is qua kracht en veelzijdigheid in staat om een laptop te vervangen, zonder dat het door de jaren heen heel veel langzamer wordt of geïnfecteerd wordt met virussen. Daarnaast is een tablet lichter, handzamer in gebruik, heb je een langere accuduur én is het een stuk voordeliger. Nóg meer geld kun je besparen door te kiezen voor refurbished met het erkende keurmerk. Dat is voordeliger en even goed als nieuw en mét 2 jaar technische garantie.

(Visited 373 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *