hergebruik oude telefoon met sim only of prepaid simkaart

Zorg dat je oude telefoon niet in de kast belandt: wat kun je er dan wel mee doen?

Het zal veel mensen niet onbekend zijn, dat de verleiding groot is om bij het verlopen van je mobiele abonnement voor een nieuw toestel te kiezen. Bij het verlengen van dit abonnement mag je een nieuw toestel uitzoeken, omdat je oude toestel op dit moment is afbetaald. Toch klinkt dit mooier dan het in de praktijk is! Je kiest namelijk geen nieuw, gratis toestel uit, maar gaat een nieuwe lening aan. Deze lening sluit je af om het toestel op maandelijkse basis af te kunnen lossen. Verstandiger kan het dan ook zijn om voor een geheel nieuw type abonnement te kiezen bij het verlopen van je abonnement. Denk aan een sim only abonnement, of een prepaid simkaart. In dit artikel vertellen we je meer over beide mogelijkheden!

Kies voor een sim only abonnement bij je bestaande toestel

Wanneer je mobiele abonnement verlopen is, kun je voor een sim only abonnement kiezen. Bij een sim only abonnement betaal je maandelijks een vast bedrag, voor een x aantal belminuten, sms’jes en mobiele data. Vergelijk het met een abonnement, zoals je die ook had tijdens het aflossen van je mobiele telefoon. In Nederland zijn er ontzettend veel providers die deze sim only abonnementen aanbieden. Door gebruik te maken van een online vergelijkingstool zie je vaak snel, welke provider het gunstigste aanbod aanbiedt. Beoordeel vooraf zelf hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data je verwacht te verbruiken.

Een prepaid sim only aanschaffen bij je toestel

Een alternatief voor een sim only abonnement, is het gebruik van prepaid sim only. In tegenstelling tot een sim only abonnement, is dit geen abonnement. Je hoeft dus geen vast bedrag per maand te betalen om je mobiele telefoon te kunnen gebruiken. Iedere keer als je een belminuut, sms of mobiele data verbruikt, wordt dit van je tegoed afgeschreven. Als je tegoed volledig verbruikt is, kun je het tegoed eenvoudig opwaarderen. Je kent dit principe wellicht nog van vroeger, toen vrijwel iedereen een prepaid sim only simkaart gebruikte. Tegenwoordig is prepaid sim only voornamelijk interessant voor oudere mensen, die veelal thuis zijn. Zij kunnen hun WiFi-netwerk gebruiken om te internetten, waardoor zij relatief weinig mobiele data verbruiken.Je oude toestel verkopen of inruilen

Wil je toch een nieuw toestel? Laat je huidige toestel in dat geval niet in de kast verdwijnen, maar ruil deze in of verkoop je toestel. Het verkopen van een mobiele telefoon wordt niet door iedereen even prettig gevonden. Je weet immers nooit welke gegevens anderen uit het toestel kunnen halen. Probeer om deze reden altijd een koper binnen je vriendenkring of familie te vinden. Inruilen kan bij vrijwel iedere provider, als je een nieuwe telefoon aanschaft.

(Visited 1.193 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *