internet

Hoe krijg je nu echt snel internet?

Technologie is prachtig. Dat was het in de begindagen, dat was het een aantal jaar geleden, dat is het nu en dat zal het in de toekomst alleen maar nog meer worden. Er is echter wel een dingetje: om te kunnen genieten van de laatste technologische ontwikkelingen, zul je wel goed internet moeten hebben. Ga maar na: de nieuwste generatie spelcomputers en games vertrouwen in zeer veel gevallen op online gaming, smartphones en andere smart devices zijn ineens niet meer zo smart zonder internetverbinding en zelfs moderne auto’s zijn hier meer en meer van afhankelijk. Als echte tech freak heb jij thuis natuurlijk een goede internetverbinding. De Mbits knallen met hoge snelheid over de lijn. Toch? Misschien in theorie wel, maar zoals je wellicht hebt ervaren, is een goede theorie nooit garantie voor een goede praktijk. Vol enthousiasme heb je wellicht een 500 Mbit abonnement afgesloten met de hoop en verwachting dat je probleemloos in 4K kunt streamen en tijdens online game sessies de laagste ping hebt van iedereen. Helaas: tot grote frustratie hapert de boel en wil het nog wel eens uitvallen. Je wijst wellicht met de beschuldigende vinger naar je provider. Het kan zijn dat deze zijn beloftes niet waarmaakt. Maar voordat je een boze brief schrijft of overstapt, kun je checken of je wel aan alle voorwaarden voldoet voor echt snel internet.

Check deze belangrijke factoren

Heb je een goede router? Maak je gebruik van wifi, dan is de juiste router van levensbelang. Beknibbel nooit op je router, maar schaf een premium exemplaar aan. De juiste router zendt simpelweg veel beter uit waardoor je bereik en snelheid beter zijn.

Heb je last van dead zones? Het kan natuurlijk zo zijn dat je internet niet overal in huis even snel is. Er zijn bepaalde plekken waar het signaal niet of moeilijk door kan dringen. Dit is vooral het geval in huizen waarin veel staal is verwerkt. Overweeg de aanschaf van wifi-versterkers of range extenders om ook op lastige plekken een goed signaal te krijgen.

Zit je niet met z’n allen op hetzelfde kanaal? Check wat de kanaalinstellingen van je router zijn. De kans is groot dat deze op de standaardkanalen staan ingesteld. Bij jouw buren is dat waarschijnlijk ook zo. Vinden jouw devices zeer veel draadloze netwerken, check dan of je jouw router op een ander kanaal kunt zetten. Hierdoor zal de ontvangst beter worden, is er minder sprake van concurrentie en kan je snelheid drastisch omhooggaan.

Overstappen? Dat is zo gebeurd

Heb je van alles geprobeerd, maar blijft je internet traag of onbetrouwbaar, dan is het misschien tijd om afscheid te nemen van je huidige provider. Hier kun je internet vergelijken. Of je nu op zoek bent naar goedkoop internet of een duurder abonnement voor de veeleisende gebruiker: iedereen kan de perfecte provider en het perfecte abonnement vinden. Dat is een voorwaarde om thuis optimaal te kunnen genieten van alle techniek en gadgets. Blijf dus niet langer voortmodderen als niets meer werkt en stap over.

(Visited 293 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *