back to school laptop

Back to school: welke laptop heb jij nodig?

Het is weer tijd, school is weer begonnen. De rugtas en broodtrommel staan weer klaar, maar heb je er al aan gedacht dat tegenwoordig steeds vaker laptops worden gebruikt op scholen? Op bijvoorbeeld het mbo en hbo worden laptops dagelijks gebruikt, maar ook in het voortgezet onderwijs komt het steeds vaker voor. Digitale lessen worden steeds populairder waardoor het belangrijk is om in het bezit te zijn van de juiste laptop.

Een Windows laptop of een MacBook?

Alhoewel vele studenten en scholieren graag een MacBook willen, is het kiezen van een Windows laptop vaak een verstandigere keuze. Met een Windows laptop heb je namelijk geen problemen wanneer software die er wordt gebruikt bijvoorbeeld niet compatibel is met MacOS. Daarnaast zijn Windows laptops ook een stuk goedkoper wat als student of scholier, wanneer je al krap zit, een groot voordeel is. Mocht je toch een MacBook willen hebben, is het verstandig om op zoek te gaan naar MacBook aanbiedingen om zo nog een klein beetje te kunnen besparen. Daarnaast is het slim om te gaan voor de MacBook Air, aangezien de MacBook Pro overkill is voor de meeste studies en opleidingen.

Chromebooks zijn ook een optie

Heb je een studie of opleiding waarbij het geen vereiste is dat er zware programma’s op je nieuwe laptop moeten kunnen draaien? Dan kan je eventueel ook nog kiezen voor een Chromebook. Dit zijn lichtgewicht laptops die vaak worden gebruikt voor simpele taken zoals het surfen op internet, bewerken van een Word-document of het versturen van e-mails. Ze zijn over het algemeen zelfs een stuk goedkoper dan de gemiddelde Windows laptop, en kunnen op het gebied van basistaken hetzelfde. Daarnaast zijn ze ook vaak lichter waardoor ze ook makkelijker door een kind mee naar school te nemen zijn. Chromebooks zijn al erg goedkoop, maar als je er nog meer op wilt besparen is een Chromebook aanbieding geen slecht idee.

Wat maakt een laptop snel?

Tijdens het volgen van lessen is het belangrijk dat de laptop snel genoeg is om de leraar bij te kunnen houden. Hiervoor zijn een aantal factoren belangrijk om in de gaten te houden:

  • Processor – Hoe beter de processor, hoe sneller de laptop. Voor school raden wij aan om te kijken naar een i5 of i7 processor (of een M1 in het geval van een MacBook).
  • Videokaart – Ben je tijdens je studie meer bezig met grafisch intensievere taken (of wil je ook gamen op de laptop)? Dan is een goede videokaart een vereiste. Met een RTX van de meeste modellen kom je al een heel eind.
  • Opslagruimte – Veel opslagruimte is handig als je veel met grote bestanden werkt. Wanneer de opslagruimte bijna vol zit, wordt de laptop erg traag. Kies daarom zeker voor een SSD met minimaal 256 GB of 512 GB opslagruimte.

Een laatste tip die we mee willen geven is; check de batterijduur van de laptop. Veel klaslokalen hebben niet genoeg stopcontacten om iedereens laptop tegelijkertijd op te laden, waardoor het verstandig is om hem met een volle accu mee te nemen zodat je er de hele dag mee door kunt.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *