gaming pc

4 tips bij de aanschaf van een gaming pc

Een gaming PC is anno deze tijd nog steeds enorm populair, door de jaren heen zijn er vele desktop gebruikers afgenomen met betrekking tot de nieuwe technologie als de tablet en de smartphone zijn er vele gemiddelde gebruikers gestopt met het aanschaffen van een desktop computer en dan ook deze technologie achter hen hebben gelaten. Dit is heel jammer, want er kan vele malen beter gewerkt worden op een desktop computer in plaats van een notebook of uiteraard een smartphone of tablet. Door de juiste hardware bij elkaar te zoeken en dit samen te stellen in één goed systeem, ben je vaak goedkoper en efficiënter uit dan wanneer je een PC kant-en-klaar zal kopen in de grotere winkels van Nederland. Het is aan te raden wanneer je een Gaming PC aan wilt schaffen voor het gebruik maken van een game computer dat dit het spellen van games versoepeld en verbeterd.

Gaming PC en Steam

Wanneer je een fanatieke gamer bent is de community Steam niet weg te denken op je game computer. Sinds 2003 heeft de organisatie van Valve Software Corporation een bereik mogen bewerkstelligen tot 100 miljoen gebruikers en 6500 games beschikbaar gesteld op het softwareplatform Steam. Wanneer je een gaming pc gaat kopen moet je dan ook met een bepaalde indicatie rekening houden. Wil je de hoogste resoluties bespelen, dan heb je hier vaak een goede videokaart voor nodig. Wil je een minimale snelheid tijdens het gamen, dan is het aan te raden om hier een goede processor voor aan te schaffen.

Een minimale gaming PC set voor het spelen met Steam:

 • Goede videokaart – van gemiddeld een 6GB of hoger
 • Snelle processor – van gemiddeld een 3.2 GHz of hoger
 • Meest gebruikte processoren voor game pc’s zijn dan ook AMD.
 • Goede voeding – van gemiddeld een 450 Watt
 • Ook de processor koeler moet voldoende kracht hebben
 • Werkgeheugen (intern) – van gemiddeld een 6GB tot 8GB voor optimaal resultaat zijn hogere capaciteiten ook zeker gewenst.

De hierboven benoemde hardware onderdelen zijn voor een game pc gemiddeld genomen en dus ook niet op basis van alle games te adviseren. Wel is dit een prima indicatie om zo een game pc samen te stellen.

Gaming PC en Origin

De Origin community is een online community platform voor het spelen van games die gerealiseerd worden via online servers, neem voorbeelden als Battlefield, EA games en vele andere aanbieders die te vinden zijn in het software distributie platform voor computerspellen.

Ook zal je hierbij aan een goede game pc moeten denken, om alle mogelijke spellen te kunnen spelen. Tegenwoordig worden computerspellen steeds groter en vragen de games ook steeds meer capaciteit om deze te kunnen draaien op een computer systeem.

Hieronder hebben we ook een minimale opzet gemaakt met betrekking tot een gemiddelde game pc voor Origin:

 • Goede videokaart – van gemiddeld een 8GB of hoger
 • Snelle processor – van gemiddeld een 2.8 GHz of hoger
 • Meest gebruikte processoren voor Origin game pc’s zijn dan ook AMD.
 • Goede voeding – van gemiddeld een 350 Watt
 • Ook de processor koeler moet voldoende kracht hebben
 • Werkgeheugen (intern) – van gemiddeld een 4GB tot 6GB voor optimaal resultaat zijn hogere capaciteiten ook zeker gewenst.

Game PC Samenstellen

Een game PC samenstellen kan op vele verschillende websites in Nederland. Ook kan je gemakkelijk en snel alle gewenste hardware producten direct online bestellen en eventueel zelf in elkaar zetten. Dit gemak kan jou uiteindelijk veel kosten besparen en in de meeste gevallen een betere pc geven dan wanneer je een standaard model bij een Media Markt of een andere grote aanbieder aanschaft. Omdat de grotere aanbieders vaak geen specialiteiten hebben met betrekking tot het samenstellen van een game pc, kan je dit beter op gespecialiseerde websites bewerkstelligen.

Voordelen van een Game PC Samenstellen

Er zijn vele voordelen voor het samenstellen van een game pc. Zo kan je ervan uitgaan dat wanneer je losse onderdelen koopt ook vaak goedkoper en specifieker uit kan zijn, dan wanneer je een standaard systeem zal aanschaffen. De voordelen van een game pc samenstellen zijn dan ook per gebruiker verschillend en kan er op deze manier ook heel erg specifiek een game computer in elkaar gezet worden door een specialistisch team!

(Visited 426 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *