iPhone met abonnement

Een iPhone abonnement afsluiten: minder eenvoudig dan het lijkt

Wanneer het contract van je huidige abonnement afloopt, benadert de provider je vaak om verlenging te bespreken. Je mag er dan zelf weer een nieuw toestel bij uitzoeken, waardoor je weer een tijd vooruit kan met de allernieuwste smartphone.

Enerzijds is dit natuurlijk heerlijk, want je hoeft nauwelijks iets te doen. Anderzijds is het begrijpelijk dat je weleens wilt overstappen op een ander provider en/of telefoon, bijvoorbeeld als je wilt overstappen van een Samsung naar een iPhone abonnement. Toch is het kiezen van het juiste abonnement is niet zo eenvoudig als het lijkt. Maar waarom?

Waar moet je op letten?

Allereerst moet je duidelijk voor ogen hebben wat je maandelijks wilt gaan betalen. Als je een limiet stelt, wordt het uitzoeken van het juiste iPhone abonnement een stuk eenvoudiger. Dus: wat wil je maximaal per maand aan abonnementskosten betalen?

Daarnaast moet je ook bepalen aan welke abonnementsduur jij de voorkeur geeft. Is dit 1 jaar? Of toch 2 jaar? Vaak scheelt het namelijk in de prijs. Wil je maximale flexibiliteit, bekijk dan of je een sim only abonnement kunt vinden dat je maandelijks kunt opzeggen.

Tweejarige abonnementen zijn op maandelijkse basis meestal iets goedkoper dan jaarabonnementen. Het nadeel is dus wel dat je tussentijds niet kunt ruilen van provider.

Zoals je ziet heeft elk voordeel toch zijn nadeel en zal je een afweging moeten maken van wat voor jou het fijnste is. Daardoor wordt het voor de gebruikers ook steeds moeilijker om tot een juiste beslissing te komen.

Ga voor de beste provider

Er zijn natuurlijk heel wat aanbieders waar je een iPhone abonnement kunt afsluiten. Waarschijnlijk ben je al verbonden aan een provider die voor jou de zaken regelt. Wellicht ben je daar tevreden over en hoef je niet zo nodig over te stappen. Maar je kunt ook eens verder kijken om te zien of andere aanbieders nog veel goedkoper zijn.

Dit kun je bijvoorbeeld eens onderzoeken op internet. Door de providers dan eens naast elkaar te leggen en onder de loep te nemen, weet je al gauw wat er wordt aangeboden met de bijbehorende prijzen. Je streept de voor- en nadelen tegen elkaar af en uiteindelijk houd je één of twee aanbieders over. Zodoende weet je welke aanbieder het beste aansluit op jouw wensen.

Beoordeel dit artikel:
(Visited 103 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *