een smart lock voor het beveiligen van huis
cnet.com

Smart locks: de nieuwe gadgets om je woning te beveiligen

Het zal je niet ontgaan zijn dat er op verschillende fronten tal van technologische ontwikkelingen hebben plaatsgevonden in de afgelopen jaren. Denk hierbij niet alleen aan de techniek binnen de industrie en dergelijke, maar ook aan technologische ontwikkelingen die van toepassing zijn op particuliere consumenten. Je kunt hierbij onder meer denken aan sloten voor het beveiligen van woningen! Waar men voorheen vaak koos voor cilindersloten, zijn er tegenwoordig speciale smart locks. Deze smart locks zijn niet helemaal nieuw, want de basis van deze sloten werd voorheen ook al in bedrijfspanden en bijvoorbeeld hotels gebruikt. Wij spraken met een erkend slotenmaker, die meer vertelde over de werking van deze smart locks. Volgens deze slotenmaker is het voor consumenten sterk aan te raden om de aanschaf van deze sloten te overwegen. De kans dat een inbreker het slot weet te forceren is namelijk veel kleiner met deze smart locks.

Werking van moderne smart locks

De werking van smart locks verschilt per model. Zo zijn er bijvoorbeeld sloten die geopend kunnen worden met een pasje, zoals dat vaak ook in hotels en bedrijfspanden gebeurt. Door het pasje tegen de sensor te houden wordt het slot ontgrendeld en kan de deur geopend worden. Er zijn ook alternatieven voor deze sloten die in combinatie met een pasje werken. Je kunt ook voor een slot kiezen die werkt op basis van een verbinding met uw mobiele telefoon. Je installeert in dit geval een app, waarmee je de verschillende deuren in huis op afstand kunt openen. Houd er rekening mee dat dit gevaarlijk kan zijn als uw mobiele telefoon gestolen wordt door een bekende. Hij of zij kan de app immers ook gebruiken om de deur van uw woning te openen.

Combinatie van smart locks en cilindersloten

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van een smart slot en een normaal cilinderslot. Je kunt het smart slot bijvoorbeeld op uw voordeur gebruiken en de losse kamers afsluiten met een cilinderslot, om er zeker van te zijn dat de kans op een inbraak minimaal is. Het voornaamste voordeel van smart locks is dat de kans erg klein is dat een inbreker het slot bijvoorbeeld middels kerntrekken weet open te breken. Wil je meer informatie over smart locks en de werking ervan? De slotenmaker vertelt je er graag meer over!

(Visited 552 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *