technologieën voor in de keuken tijdens het koken

Worden slimme kooktechnologieën nu al realiteit?

Technologie is iets wat ons leven beter maakt en dankzij “the internet of things” ons alleen maar zal versterken. In een wereld waar ons uurwerk gebruikt kan worden om te bellen en auto’s vanzelf gaan rijden, is er geen enkele reden om aan te nemen dat technologie onze voedingsgewoontes radicaal zal veranderen.

Ons moeder had veel spulletjes, wij willen slimme spullen

Iedereen kan het meteen aan z’n moeder of grootmoeder gaan vragen: “hoeveel kooktoestellen heb jij nou?” En vaak zijn dat er heel wat. Een machine voor dit, een apparaatje voor dat. Allemaal fijn. Allerlei zaken die – wellicht met reden – alleen op verjaardagen en met Kerst eens uit de kast komen. Leuke spulletjes, maar meestal niet erg nuttig. Nu zien we meer en meer slimme keukentoestellen opduiken. Smart devices die ons begeleiden bij het koken, die het koken overnemen, die ons gaan adviseren. Auto’s rijden vanzelf, maar gaat onze keuken straks ook vanzelf op volle toeren draaien? Het moge duidelijk wezen: internet-of(-kitchen)-things is here to stay.

Hardware en software voor ultieme convenience

Een klein kookfiasco is vaak niet ver weg, zeker als je wat gehaast bent. Maar door de nieuwe technologie en combinatie van hardware, die het koken van je overneemt, en software die je daarin gaat begeleiden; wordt het toch stukken eenvoudiger. Met één eenvoudige druk op de knop ben je zo binnen de kortste keren een volledige maaltijd aan het bereiden. En wat doe jij dan? Juist; helemaal wat je zelf wilt.

Big data for big difference

Jij zelf weet wat je lekker vindt, dus je schikt je daar naar. Door alle cloud-toepassingen die er nu zijn, gaan die je natuurlijk helpen. Trainen voor een marathon, vermageren, allergenen enzovoorts. Wat is nu het juiste dieet en wat is het juiste dieet voor jou? Food cloud-oplossingen zorgen ervoor dat jouw profiel gelinkt kan worden aan de juiste voedingsingrediënten.

Smart stuff and smart logistics

Tijdig naar de winkel gaan en een voorraadje inslaan: je bent het vast zelf wel eens vergeten. Hoe handig zou het zijn als iemand je hieraan herinnert? Misschien diezelfde cloud die ook zorgt voor jouw persoonlijk maaltijdplan? Je ijskast of vriezer is leeg, en een nieuwe bestelling is al onderweg. Het is binnenkort allemaal mogelijk door het combineren van een slimme stomer, aan huis geleverde vriesverse ingrediënten en een handige app in een allesomvattende oplossing.

(Visited 199 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *