Smart camera voor beveiliging

Beveilig je huis met de beste domotica van dit moment!

Domotica helpt op veel verschillende manieren om je leven gemakkelijker te maken. Zo ook op het gebied van het beveiligen van je huis. Dankzij domotica kan dit tegenwoordig op een slimme manier. Natuurlijk is het fijn wanneer domotica je leven gemakkelijker maakt, maar nog veel waardevoller is het wanneer domotica je veilig en gezond houdt!

Sloten

Uiteraard zorgt elke woningbezitter ervoor dat alle sloten voor elkaar zijn. Of je nu een huurwoning of een koopwoning hebt. Maar wanneer je een sleutel verliest zou iemand zomaar je huis binnen kunnen gaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook slimme sloten. Uiteraard bieden slimme sloten je de mogelijkheid om je deur van het slot te gooien terwijl je op de bank zit of als je zelfs helemaal niet thuis bent. Ideaal als iemand de ‘sleutel’ is vergeten. Maar extra interessant aan dit soort sloten is dat je veel meer controle hebt over wie je op welk moment binnenlaat. Zo zijn er slimme sloten die automatisch de deur ontgrendelen wanneer iemand die toegang heeft tot het huis de voordeur nadert. Dankzij bluetooth herkent het slimme slot de juiste personen.

Camera’s

Naast de smartlocks is er nog een goede manier om inbraak te voorkomen: IP-camera’s. Camera’s worden al langer gebruikt om woningen te beveiligen en in de gaten te houden. Maar met moderne IP-camera’s wordt het mogelijk om je woning op afstand in de gaten te houden zonder dat je daar een enorme controlroom voor hoeft in te richten. Deze camera’s zijn overal te plaatsen. Dus je kunt je huis van buiten in de gaten houden, of alle verschillende kamers binnen je huis.

Rookmelders

Naast inbraak zijn er meer aspecten waar je aan kunt denken bij veiligheid en je woning. Op zich is er weinig mis met traditionele rookmelders. Tenminste, het is goed dat ze er zijn. Ze hebben immers regelmatig mensen gered van brand. Het nadeel van traditionele rookmelders zit hem vooral in het feit dat je niet kunt controleren of hij nog werkt. Het is vaker gebeurd dat er brand uitbrak en toen pas duidelijk werd dat de rookmelder helemaal niet meer werkte. Tegenwoordig zijn er slimme rookmelders. Deze kun je met je smartphone controleren op hun werking. En op het gebied van koolmonoxide zijn ze helemaal fantastisch: er zijn melders die bij een koolmonixidemelding automatisch de ketel uitschakelen.

Besef dus vooral dat domotica je leven leuker en makkelijker kan maken, maar ook écht veiliger!

(Visited 242 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *