Galaxy S11/S20 letsgodigital render
LetsGoDigital

Wat kunnen we verwachten van de Samsung Galaxy S20?

De Samsung Galaxy S serie is a al jaren één van de meest geanticipeerde smartphone releases elk jaar naast de Apple iPhone. Na een kleine upgrade van de S9 lijn, bracht de Galaxy S10 lineup een onverwachte verbetering in de vorm van een nieuw Infinity-O ontwerp voor de display, drie camera’s aan de achterkant van de telefoon, en zelfs een derde ‘budget’ model. In de komende maanden zal Samsung de Galaxy S20 uit de doeken hullen, maar gaat de S20 (Voormalig de Galaxy S11) de verwachtingen waarmaken?

Hoeveel Galaxy S20 modellen kunnen we verwachten?

In de voorgaande jaren bestond de Galaxy S lineup van Samsung uit twee verschillende telefoons, vaak een regulier model en een betere ‘plus’ versie. Met de Galaxy S10 deed Samsung dit opeens anders, met een regulier model, een betere versie, én een ‘budget’ model in de vorm van de Galaxy S10e. Vooruitkijkend naar de Galaxy S20 verwachten we dat Samsung het ietsjes anders gaat doen en voor de Samsung Galaxy S20 een Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20+, en een Samsung Galaxy S20 Ultra model uit zal gaan brengen.

Hoe ziet de Samsung Galaxy S20 eruit?

Het Samsung Galaxy S20 design lijkt maar een kleine verandering te worden vergeleken met het ontwerp van de Galaxy S10. Er zijn nog geen foto’s van het model, maar er zijn wel renders gemaakt op basis van patenten en gelekte informatie. De display zal nogmaals net zoals bij de Galaxy S10 een klein gat bovenin de camera hebben voor de selfiecamera, maar dan meer zoals bij de Galaxy Note 10.

Aan de achterkant van de telefoon zal natuurlijk de camera zitten, maar dit keer lijkt het erop dat de positionering van de camera’s anders zal zijn. In plaats van een horizontale positionering zullen de camera’s gebaseerd op de patenten en lekken linksboven in de camera zitten met een verticale positionering. De Galaxy S20 lijkt te gan beschikken over vijf camera sensorren, wat indiceert dat Samsung nog meer focus wilt gaan leggen op de fotografie kant. Een verandering waar velen niet blij mee zullen zijn is dat Samsung opteerd voor USB-C only connection, en geen gebruik zal maken van een 3.5mm hoofdtelefoon poort, dit betekent dus dat mensen draadloze hoofdtelefonen of een dongle moeten gebruiken.

Samsung Galaxy S20 Specificaties

Er zijn een aantal aannames die we kunnen maken gebaseerd op het verleden en de huidig verkrijgbare technologie. De Samsung Galaxy S20 zal beschikken over een AMOLED display en Qualcomm’s nieuwe next-gen processor, een nieuwe iteratie van de Snapdragon, met minimaal 6GB RAM.

Het lijkt er helaas wel op dat de S20 de poort voor hoofdtelefoons zal verliezen, en het reguliere model zal eveneens niet beschikken over een microSD slot.

Galaxy S20 Camera

Galaxy S20 Camera Design

Bron: @OnLeaks

De Samsung Galaxy S20 camera zal zoals eerder vermeld mogelijk beschikken over vijf camera sensorren, ook is er een grote kans dat één van deze camera’s een 108MP camera zal zijn. Dit is een logische aanname omdat Samsung in augustus officieel hun nieuwe 108MP ISOCELL Bright HMX camera sensor heeft onthuld. Het zou zonde zijn om deze technologie niet te verwerken in hun nieuwste vlaggenschip. Volgens geruchten zal de Galaxy S20 ook 5x optical zoom ondersteunen, én één van de eerste telefoons zijn die het nemen van 8K videos in 30FPS ondersteunt.

Galaxy S20 Display

De display zal los van het AMOLED scherm nog wat nieuwe vernieuwingen meebrengen. Één van de grootste upgrades is dat het scherm een 120Hz scherm zal zijn. Dit betekent dus dat bewegingen op het scherm nog vloeiender zullen zijn. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat alle beschikbare modellen ditzelfde scherm zullen hebben. De grootte van de displays zullen wél verschillen gebaseerd op het model. Dit zijn de verschillende schermgroottes:

  • 2-inch Galaxy S20
  • 7-inch Galaxy S20+
  • 9-inch Galaxy S20 Ultra

Galaxy S20 Batterij

Met zo’n beest van een telefoon zal de batterij natuurlijk ook genoeg capaciteit moeten hebben om het een hele dag vol te houden. Met de imminente introductie van 5G in Nederland zal er ook meer batterij worden verbruikt dan het geval is met wifi of 4G. Samsung zal dit waarschijnlijk opvangen met een vrij grote upgrade ten opzichte van de Galaxy S10.

  • Galaxy S20 – 4000 mAh capaciteit | Galaxy S10 – 3400 mAh
  • Galaxy S20 – 4500 mAh capaciteit | Galaxy S10+ – 4100 mAh
  • Galaxy S20 Ultra – 5000 mAh capaciteit

Zoals met vorige modellen zullen deze batterijen ook gebruik kunnen maken van super fast charging technologie.

Galaxy S20 Picasso – is het de upgrade waard?

De codenaam gebruikt voor de S20 is Picasso, dit omdat de grootste upgrade de camera zal zijn, maar is deze telefoon het wel waard als je al een S10 hebt, of is het alleen interessant als je al een ietwat oudere telefoon bezit?

Naar mijn mening is deze telefoon pas interessant om aan te schaffen als je minimaal twee generaties achterloopt, maar zelfs dan ligt het maar net aan hoe jouw huidige telefoon nog functioneert, jouw oude S9 is zeker nog niet uitgerangeerd.

Op zoek naar een telefoon, maar niet een hele dure? Dan is het, het msischien waard om eens op zoek te gaan naar refurbished smartphones.

 

 

(Visited 281 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *