Hoe ziet de toekomst van touchscreens eruit? Deel 1/2

Touchscreen technologie heeft zich razendsnel ontwikkeld in de afgelopen tien jaar. Telefoons, tablets, GPS systemen: apparaten met touchscreens zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De toepassingen en mogelijkheden van touchscreen apparatuur blijft groeien. Maar wat voor rol zullen touchscreens spelen in onze toekomst? En hoe ziet de toekomst van touchscreens er eigenlijk uit?

Constante ontwikkeling

De ontwikkeling van nieuwe touchscreen technologieën is nog steeds in volle gang. Wetenschappers zijn voortdurend bezig om touchscreens zo efficiënt mogelijk te laten werken en om verschillende nieuwe toepassingen voor touchscreens te vinden.

Zilver nanodraad

 Een voorbeeld hiervan is het gebruik van zilver nanodraad. Voorheen werden touchscreens gecreëerd door het gebruik van indium tin oxide als geleider. Dat is echter een kostbaar materiaal. Als alternatief kan zilver nanodraad gebruikt worden. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens milieuvriendelijker en zorgt uiteindelijk voor een preciezer resultaat en daardoor groter gebruiksgemak. Doordat zilver nanodraad veel licht doorlaat, hoeft het LCD scherm, bijvoorbeeld van je tablet of telefoon, minder fel worden gezet, wat energie bespaart: de batterij gaat zo een stuk langer mee. Omdat deze technologie voor zowel fabrikant als consument voordeliger is, zullen we touchscreens met zilver nanodraad in de toekomst waarschijnlijk nog vaak tegenkomen.

Haptic Touch

Een nieuwe technologie, 3D Haptic Touch display, kan registreren hoe hard een gebruiker het scherm aanraakt, om hier vervolgens op te reageren door middel van specifieke haptische feedback. Deze technologie kan goed gebruikt worden in de medische sector, bijvoorbeeld om een betere hersenscan van patiënten te kunnen maken om zo een duidelijker beeld te krijgen van op waar behandeling precies nodig is.

Dagelijks gebruik

Touchscreens zullen steeds meer geplaatst worden in bijvoorbeeld keukenapparaten, was- en afwasmachines. Het doel hiervan is dat deze apparatuur op deze manier samen kan werken met telefoons en tablets door deze tegen de touchscreens aan te houden. Dit kan dagelijkse huishoudelijke handelingen versnellen en versimpelen.

Ook wordt er gewerkt aan flexibele, buigzame touchscreens. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat apparaten met touchscreens over een aantal jaar opvouwbaar of zelf oprolbaar zijn. Grotere apparaten zoals tablets zijn zo met één handeling nog een stuk makkelijker te vervoeren!

3D touchscreens

Daarnaast zullen we in de toekomst steeds meer 3D touchscreens zien, wat zal zorgen voor meer interactieve 3D ervaringen. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld zelf inzoomen of de afbeelding of video draaien, om zo het beeld van alle kanten te kunnen bekijken en meer diepte te creëren.

De mogelijkheden van touchscreens zullen aangepast worden op basis van de wensen en behoeften van de consument. Hoe de toekomst van de touchscreen er ook uitziet, één ding is duidelijk: de rol van touchscreens in ons dagelijks leven wordt nog groter, en de touchscreen technologieën zullen zich blijven ontwikkelen.

Lees ook deel 2 voor meer trends op het gebeid van touchscreens!

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Touchscreen-verhuur.nl: Touchscreen Monitor Verhuur, grote touchscreens en digitale informatiezuilen.

(Visited 392 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *