De verschillen tussen tablets

Windowstablet VS Android-tablet. Wat is het verschil?

Op de markt worden allerlei tablets aangeboden met besturingssystemen als bijvoorbeeld Android, IOS van Apple en Windows. Wat opvalt, is dat Windows-tablets veelal duurder zijn dan de Android-tablets. Waarom zijn deze tablets duurder en is het echt een toevoeging vergeleken met een Android-tablet?

Mogelijkheden

De mogelijkheden van beide besturingen zijn groot, maar waar verschillen deze in? Hieronder zullen wij de belangrijkste verschillen uitleggen.

Keyboard en muis

Keyboards en muizen functioneren velen malen beter op een Windowstablet dan een Android-tablet. Dit komt voornamelijk omdat Windows oorspronkelijk een besturing is voor desktops en laptops. De aangepaste versie voor tablets stamt dus hier van af. Dit betekent dat een aangesloten toetsenbord of muis het al snel doet denken aan het gebruik van een laptop. Daarnaast worden veel van deze Windowstablets geleverd met een toetsenbord en houder waardoor de tablet ook als laptop te gebruiken is. De tablet heeft ook een touchscreen dus je kunt het gebruiken als een tablet en laptop, daar ben je vrij in. Ook is het mogelijk op deze tablets een laptopmodus of tabletmodus in te schakelen.

Meer GB en betere processor

Windowstablets hebben vaak betere hardware en beschikken over meer GB werkgeheugen en harde schijf dan Android-tablets. De kracht van een Windowstablet is vaak te vergelijken met die van een laptop, wat bij Android wel veelal van een lager niveau is.  Daarnaast is Intel veelal de processor van de Windowstablet, wat ook de processor is van de meeste Windows desktop computers. Deze is enkel aangepast voor tablets, maar Intel is dus oorspronkelijk een sterkere processor dan de processors van de Android-tablets. Al met al betekent dit een snellere werking van de tablet.

Desktop-apps en pen support

Android beschikt over erg veel apps via de Google Playstore en het internet. De Google Play store is een stuk uitgebreider dan de Windows-store. Echter stoppen de apps hier niet voor Windows. Omdat Windows als besturingssysteem oorspronkelijk voor desktops gemaakt is, kan het op een tablet ook desktop-apps en programma’s aan. Gepaard met de betere hardware kan een Windowstablet dus ook grotere programma’s runnen, net als op een desktop pc of laptop dus. Dit in tegenstelling tot een Android-tablet die vaak beperkt wordt en niet al te grote apps kan runnen. Daarnaast ondersteunt een Windowstablet meestal ook het schrijven met een pen. Zo kun je met een styluspen schrijven op het tabletscherm van de tablet.Microsoft Office en Windows 10

Voor zakelijk gebruik is de Windowstablet verder dan de Android-tablet. Voornamelijk Windows 10 en Microsoft Office zijn hier belangrijk in. Windows 10 maakt het namelijk mogelijk bestanden online te delen met collega’s zodat zij er direct bij kunnen, werken in de “cloud”. Ook is het met Windows 10 mogelijk accounts en bestanden te delen met collega’s. Microsoft Office werkt door de betere hardware en aansluitingen soepeler op een Windows-tablet dan een Android-tablet. Deze aspecten maken de Windows-tablet ideaal voor zakelijk gebruik.

Prijsverschillen

Android-tablets verschillen enorm van prijs. Zo zijn er erg goedkope tablets, maar ook duurdere als van bijvoorbeeld Samsung en Lenovo. Windowstablets zijn echter een stuk duurder dan de Android-tablets. Zo kost een Surface-tablet al gauw boven de €600,-. Echter zijn hier ook onbekendere merken in met dezelfde specificaties die minder duur zijn dan de Surface-tablets. Deze tablets hoeven niet minder te zijn, er wordt natuurlijk bij veel producten voor het merk betaald.

De Windowstablets zijn dus een stuk duurder dan Android-tablets. Is een Windowstablet een enorme toevoeging en deze prijs dus waard? Ja zeker. Door de betere hardware, het soepele gebruik van de tablet als laptop en vice versa en de sterkere apps die de tablet aan kan, is het zeker een toevoeging. Daarnaast ondersteunt de tablet gemakkelijk Microsoft Office en is Windows 10 ideaal voor zakelijk gebruik. Het prijsverschil vergeleken met een Android-tablet is het dus zeker waard!

(Visited 1.125 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *