telefoon opladen powerbank

Soorten powerbanks en wat kan je ermee?

Tegenwoordig is het natuurlijk echt niet te doen als je geen batterij meer hebt. Dit kan voor je telefoon, laptop of ander device zijn waar een batterij voor nodig is. Het is een van de meest belangrijke punten om online, connected en bereikbaar te zijn. Maar wat als dat niet meer het geval kan zijn omdat je bent vergeten om je batterij op te laden. In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de mogelijkheden om toch online te blijven, namelijk door powerbanks! Ik ga het hebben over soorten powerbanks, hoeveel batterij je ermee kan opladen en nog wat over de gemiddelde kosten van de verschillende mogelijkheden die er zijn.

De verschillende soorten powerbanks

Er zijn natuurlijk super veel verschillende merken en maten powerbanks. Er zijn powerbanks waar je met één apparaat tegelijk kan opladen en dan zijn er powerbanks waarmee je met meerdere tegelijkertijd kan opladen. Deze powerbanks moet je natuurlijk eerst zelf opladen aan een netstroom. Daarnaast zijn er ook nog powerbanks die je op kan laden via zonne-energie. Dit is natuurlijk een groot voordeel als je op een plek bent waar je heel erg lastig aan stroom komt. Zo kan je op een efficiënte manier opladen, dit duurt alleen wel wat langer dan als je het aan een netstroom legt.

Hoe vaak kan je opladen met een powerbank?

Het ligt compleet aan wat voor powerbank je koopt en de hoeveel batterij het apparaat heeft dat je wilt opladen. Ik zal je een voorbeeld geven: als je een telefoon wilt gaan opladen en je wilt uitrekenen hoe vaak dit kan, gaat dit aan de hand van twee factoren. Om te beginnen hangt het f van hoeveel batterijcapaciteit jouw telefoon heeft, maar laten we nu voor het gemak even uitgaan van 2.000 mAH. Dit houdt in dat jouw batterij zoveel capaciteit heeft om op te slaan. Een powerbank heeft ook een capaciteit, laten we in dit voorbeeld uitgaan van 10.000 mAH. Dit houdt dus in dat de powerbank jouw telefoon 5 keer kan opladen.  De verschillende capaciteiten die powerbanks hebben liggen tussen de 2.000 mAH en kan wel oplopen tot 30.000 mAH.

Hoeveel kost een powerbank?

De kosten van een powerbank kan al beginnen van €5,- euro en tot de meest grote powerbanks in capaciteit kan dit oplopen tot ruim €125,- euro. Bij het uitkiezen van een powerbank is het belangrijk dat je goed bedenkt hoe vaak je het apparaat wilt opladen, hoe je de powerbank wilt opladen en natuurlijk wat je budget is.

(Visited 352 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *