microsoft office 365 training

Alles uit Office 365 halen? Volg dan een Office training!

Als jij het systeem of het netwerk binnen jouw bedrijf beheert, dan is het belangrijk dat je alle ins en outs van de software kent. Dat gaat waarschijnlijk prima, maar wat nu als de leiding heeft besloten dat er gewisseld wordt van systeem? Ga jij bijvoorbeeld van Apple naar Microsoft software? Dan is het belangrijk dat je helemaal op de hoogte bent. Dat doe je onder andere door een goede Office 365 training te volgen.

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 is niet alleen bedoeld voor bedrijven. Ook particulieren kunnen het gebruiken en in het onderwijs wordt Microsoft Office 365 veel gebruikt. Het verschil tussen Microsoft Office 365 en de ‘gewone’ Microsoft Office is dat je met Microsoft Office 365 gebruik maakt van online diensten. Dat betekent dat je altijd de meest recente versie van de software gebruikt. Het maakt niet uit waar je bent, je maakt altijd verbinding met één van de servers van Microsoft waardoor je altijd bij je eigen opgeslagen materiaal kunt en altijd de nieuwste versie van de programma’s gebruikt.

Verschillende versies

Er zijn verschillende versies van Microsoft Office 365 beschikbaar, afhankelijk van de gebruiker. Er zijn vijf opties, beginnend bij Microsoft Office 365 voor de particulier die thuis de diensten gebruikt. Dan is er Microsoft Office 365 voor kleine en middelgrote bedrijven, voor grote bedrijven, voor overheden en voor het onderwijs. Elke variant heeft z’n eigen specificaties en bijzonderheden. Afhankelijk van jouw werkplek, zijn verschillende onderdelen van de Microsoft Office 365 training belangrijk. Een algemene training leert je al een heleboel, maar bij een training die rekening houdt met jouw specifieke werksituatie, zul je meer uit de mogelijkheden van de software van Microsoft Office 365 halen.

Waarom een training?

Misschien gebruik je thuis Microsoft Office 365 en denk je dat je het op je werk ook wel redt met een beetje oefenen. Maar daar vergis je je dan toch in. De situatie binnen het bedrijfsnetwerk is behoorlijk wat complexer dan bij jou thuis. Omdat je geen fouten mag maken op je werk, is het belangrijk met een gedegen training te beginnen. Je komt dan goed beslagen ten ijs en kunt alle vragen van het personeel goed beantwoorden. Ook in geval van storingen weet je hoe te handelen en het bedrijf zo snel mogelijk uit de brand te helpen. De trainingen sluiten aan op jouw praktijksituatie en leren je wat je écht nodig hebt. Wel zo handig, nietwaar?

(Visited 214 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

  1. Leuke blog! Ik wist niet eens dat hier een training voor was joh. Ik gebruikte tot een aantal jaren geleden nog Apple, omdat ik deze lekker simpel vond. Toen ik echter wat verder kwam bij mijn studie, voelde ik dat ik wat meer wou. Mijn vraag is alleen, voor welke zou jij kiezen?

    1. Hoi Clara! Wat leuk dat je ons blog leuk vind. Ik zou persoonlijk voor Office 365 voor particulieren gaan, maar de ideale versie is natuurlijk afhankelijk van wat jijzelf nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *