opslagruimte computer

4 tips voor meer opslagruimte op je computer

Wordt jouw computer steeds langzamer en begint het geheugen vol te raken? Dan is het tijd om een grote schoonmaak te houden. Door de onderstaande 4 tips op te volgen kun je jouw computer een nodige update geven én zorgen voor meer opslagruimte.

1. Verwijder overbodige programma’s

Wanneer je een nieuwe computer koopt is de kans groot dat er programma’s op staan die je niet nodig hebt. Via het configuratiescherm kun je een lijst oproepen van alle geïnstalleerde programma’s. Wat handig is aan deze lijst, is dat je kunt zien wanneer je de programma’s voor het laatst hebt geopend. Staan er programma’s tussen die je niet of nauwelijks gebruikt? Dan is het handig om deze programma’s te verwijderen en ruimte te maken voor andere programma’s en/of documenten.

2. Verwijder oude documenten

Werk je veel met je computer of bezit je jouw computer al een aantal jaar? Dan staat de computer waarschijnlijk vol met een groot aantal documenten en afbeeldingen. Een vol geheugen kan er onder andere voor zorgen dat de computer erg langzaam werkt. Wij raden daarom aan om één of twee keer per jaar een grote schoonmaak te houden. Bepaal welke documenten je wilt bewaren en welke verwijderd kunnen worden. Ook is het handig om onderscheid te maken tussen documenten die je op je computer wilt bewaren en documenten die op een USB-stick bewaard kunnen worden.

3. Gebruik schoonmaaksoftware

Naast het verwijderen van overbodige programma’s en documenten, kun je ook gebruik maken van speciale schoonmaaksoftware. Schoonmaaksoftware ruimt tijdelijke bestanden en weinig gebruikte programma’s op. Goed om te onthouden: maak altijd een back-up voordat je aan de slag gaat met dit soort software. Zo voorkom je dat je belangrijke programma’s en documenten kwijtraakt.

4. Breid je werkgeheugen uit

Heb je de bovenstaande tips opgevolgd maar kom je toch nog steeds opslagruimte te kort? Denk dan eens aan het uitbreiden van het werkgeheugen van je computer of laptop. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een SSD (Solid State Drive) in te bouwen.

Een Solid State  Drive is een digitaal opslagmedium dat gebruik maakt van geheugen zoals flash of  SDRAM. Je kunt zowel je harde schijf uitbreiden of vervangen met een SSD. Het vervangen van de harde schijf door een SSD kent vele voordelen: een SSD is sneller, energiezuiniger én biedt meer opslagruimte.

Veel succes met het creëren van meer opslagruimte voor je computer!

(Visited 403 times, 2 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *