documenten digitaliseren

6 redenen om als bedrijf te kiezen voor digitalisering

De grens tussen online en offline vervaagt: digitalisering speelt een steeds grotere rol binnen onze samenleving en in de wereld. Volgens onderzoeksbureau Panteia lopen Nederlanders zelfs voorop in het gebruik van digitale diensten. Maar wat zijn precies de voordelen van digitalisering voor bedrijven? In dit artikel vertellen we je aan de hand van zes redenen om juist te kiezen voor digitalisering op de werkvloer.

1. Informatie wordt toegankelijker

Niets is vervelender dan een bureau vol papier of een zoektocht naar een bepaald document, in een kast vol overbodige mappen. Vooral wanneer je dit document bij een collega opvraagt, kan het een tijdje duren voordat je het ontvangt. Het grootste voordeel aan digitale administratie? Binnen no-time heb je het document gevonden waar je naar op zoek was en het werkt tevens overzichtelijk.

2. Kennis en informatie delen gaat sneller

Wanneer je vaak samenwerkt met mensen, moet je veel documenten delen. Het kan gaan om interne maar ook externe samenwerkingen. De snelste manier om kennis en informatie te delen is digitaal. Dit kan zowel via de e-mail gebeuren maar ook door bijvoorbeeld een handige tool te gebruiken zoals Dropbox.

3. Onderzoeken en analyseren wordt makkelijker

Gelukkig hoef je geen grote analyses meer uit te voeren zonder hulp. Er bestaan tegenwoordig verschillende onderzoeks- en analysetools die de tijdrovende taken uit handen kunnen nemen. Om deze handige tools in te kunnen zetten, is het wel van belang dat de documenten digitaal beschikbaar zijn.

4. Je draagt bij aan duurzaamheid

Wanneer je steeds meer digitaal werkt en minder gebruik maakt van de printer, werk je een stuk groener als bedrijf. Zowel voor bedrijven als voor de samenleving in het algemeen wordt het steeds belangrijker om rekening te houden met het milieu. Door te digitaliseren draag je een steentje bij en zet je een stap in de richting van ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’.

5. Een positiever bedrijfsimago

Groen werken heeft nog een groot voordeel: e profileert je namelijk als een duurzaam bedrijf, waardoor het bedrijfsimago positiever wordt. Hiernaast laat je de werknemers en klanten door te digitaliseren zien, dat je als bedrijf mee gaat met de tijd.

6. Je bespaart ruimte

Wie met een digitaal archief werkt, heeft geen grote archiefkasten meer nodig. Vooral voor grotere bedrijven betekent dit dat er veel ruimte overblijft in het bedrijfspand. Deze ruimte kan vervolgens op een andere nuttige manier gebruikt worden.

Kortom: digitalisering heeft verschillende voordelen voor zowel werkgevers als werknemers, en is de moeite waard!

(Visited 519 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *