Woning beveiligingsgadgets

3 handige gadgets voor de beveiliging van je huis

Als lezer van onze blog ben jij gek van alle ins- en outs op het gebied van smartphones en computers en weet jij alles van de laatste technologische ontwikkelingen in camera’s en audioapparatuur. Een onderwerp waar wij ook alles van weten is demotica: elektronica die alles in en rondom jouw huis automatiseert. Een onderdeel van demotica dat wij nog niet vaak hebben besproken is de beveiliging van jouw huis. We zijn benieuwd in hoeverre jouw woning al is voorzien van de laatste technische snufjes op demotica gebied. Gaat veiligheid bij jou thuis boven alles, of heb je de komende tijd nog iets aan te pakken?

1. Een gouwe ouwe: de bewegingsmelder

De bewegingsmelder aan de schutting in je achtertuin, bij de voordeur of garage: het is een gouwe ouwe maar daarom niet minder actueel! Dit is misschien wel de makkelijkste manier om je huis direct van extra beveiliging te voorzien. Welke inbreker wil er nu in het volle licht opereren? Op het gebied van bewegingsmelders is de afgelopen jaar enorm veel gebeurd. Geen geknoei met aansluitingen en bedrading meer: jij kiest natuurlijk voor een draadloze bewegingsmelder op zonne-energie die in contact staat met jouw alarmsysteem. Daarover meer bij het volgende punt: alarm!

2. Alarm! Maar wel draadloos

Mocht een inbreker toch kans zien binnen te komen, dan heb jij natuurlijk een alarm geïnstalleerd. Is jouw alarm up-to-date, of heb jij nog het alarm dat door de vorige eigenaar (of die dáárvoor) in de woning werd geïnstalleerd? Het alarm is nogal eens een ondergeschoven kindje. Terwijl er op het gebied van alarmen tegenwoordig veel mogelijk is. Wat dacht je van deze beveiligingsgadget: een draadloos alarm dat communiceert met beveiligingscamera’s rondom het huis én met alle accessoires in jouw thuisnetwerk? Dit soort systemen is tegenwoordig bedienbaar via een app. Echt iets voor jou!

Waar rook is…

… is vuur! Zeg eens eerlijk: is jouw huis goed beveiligd tegen brand? Heb je bijvoorbeeld brandblussers staan op belangrijke plaatsen in huis, zoals in de keuken en de gang, en hangen er rookmelders in ruimtes waardoor je eventueel zou kunnen vluchten? De rookmelder van nu is draadloos én koppelbaar aan een Home-Hub zodat hij nooit aan energie verliest en onder alle omstandigheden blijft werken. Deze rookmelder zuigt bovendien rook op zodra die wordt gesignaleerd om de vluchtroute voor jou zichtbaar te maken.

Nog een interessant artikel voor jou: De sloten van de toekomst: welke nieuwe beveiligingsmogelijkheden zijn er straks?

(Visited 347 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *