8d audio

Een unieke muziek ervaring met 8D!

Je zult vast wel eens hebben gehoord van 3D en 4D, maar zet jezelf schrap voor een nieuwe technologie met 8D. Maar wat is 8D en hoe werkt het? Techbird vertelt je in deze blog alles over 8D.

Wat is 8D audio?

8D audio is een technologie die gebruikt maakt van de kracht van muziek om het te verplaatsen naar links en rechts en andersom. Het maakt gebruik van de kracht van de linker en rechter speakers in je koptelefoon om de muziek aangenaam te maken en het gevoel te geven of je in een ware liveshow zit.

De technologie heet officieel geen 8D maar Ambisonic Audio. Het is ontworpen om mensen een Virtual Reality ervaring te geven. De 8D audio wordt gemaakt door de audio-uitvoer te programmeren en deze vervolgens virtueel op te nemen via een virtuele ‘bolle koepel’ waardoor de audioversterking wordt opgesplitst in links en rechts. Het programmeren van 8D audio vergt enige tijd en nauwkeurigheid.

Alles wat je ziet is in 3D. Wanneer je in de woonkamer zit en om je heen kijkt, zien je ogen alles drie dimensionaal. Hetzelfde geldt voor je oren. Als je in een kamer bent vol met pratende mensen, komen geluiden van allerlei verschillende richtingen jouw oren in. Ook dit geldt als drie dimensionaal. Het woord 8D is geïntroduceerd om de muziek een verfrissende naam te geven, terwijl in werkelijkheid, 8D niet bestaat.

Om het effect van 8D te ervaren is het belangrijk dat je een koptelefoon of oortjes gebruikt. Een goede koptelefoon met de juiste bass zorgt voor de ultieme ervaring van Ambisonic Audio.

Waar kun je 8D muziek vinden?

YouTube is het platform waar 8D erg populair is. Zo zijn er verschillende muziekclips van bekende nummers te vinden die Ambisonic Audio bevatten. Een van de grote spelers in de 8D muziek scene, is het YouTube kanaal: 8D Tunes. Het kanaal heeft in een jaar meer dan 6,5 miljoen abonnees weten te realiseren op het YouTube kanaal. Het kanaal heeft in totaal 267 muziekvideo’s geplaatst van populaire nummers. In totaal hebben deze 267 video’s bij elkaar 434 miljoen weergaven gerealiseerd. Dit geeft dus aan dat er veel mensen luisteren naar nummers die in 8D zijn bewerkt.Techbird’s top 3 videoclips met 8D

Om jullie de effecten van 8D technologie te laten ervaren, heeft Techbird een top 3 muziekclips gemaakt. Probeer ze eens uit met koptelefoon of oortjes in!

  1. Alan Walker – Faded

2. Billie Eilish – Ilomilo

3. Juice Wrld – Lucid Dreams

Vond je dit een leuke blog en wil je op de hoogte blijven van tech blogs? Zorg dan dat je de website van Techbird in de gaten blijft houden!

(Visited 955 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *