Muziek streamen: Deze mogelijkheden zijn er!

Het streamen van muziek wordt steeds populairder en groter. En uiteraard spelen verschillende bedrijven daar handig op in. Het resultaat: Verschillende streamingdiensten. Maar welke dienst is beste muziek streamingdienst? Welke muziek streamingdienst kun je het beste gebruiken en waarom? Wij zetten de verschillende diensten voor je op een rij zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen!

Spotify

Spotify is vrijwel de grootste streamingsdienst ter wereld. Bijna iedereen kent Spotify, en het was dan ook dankzij dit bedrijf dat we massaal zijn gestopt met het downloaden van muziek en zijn overgestapt naar streamen. Met Spotify kun je onbeperkt naar muziek luisteren. Dat kan zelfs gratis, dan krijg je af en toe een reclamespotje tussendoor. Voor een klein bedrag van €9,99 per maand kun je echter ongestoord luisteren.

Apple Music

Voor de Apple gebruikers onder ons is er ook Apple Music. Apple Music biedt – net als de andere streaming services – toegang tot tientallen miljoenen tracks en hits. Of je nu alleen luistert of met het hele gezin, je gaat een muziekervaring op maat beleven. Luister naar muziek uit de Apple-bibliotheek of kies een van de on-demand radiostations. Indien je de enige bent die luistert, dan kies je gewoon voor een individueel abonnement van € 9,99. Voor het family pakket betaal je € 14,99 per maand, maar kunt dan wel met zes mensen onbeperkt luisteren naar muziek.

YouTube Music

Dan heb je ook nog YouTube Music. YouTube heeft speciaal voor de gelegenheid een compleet nieuwe app ontwikkeld vol met officiële albums, afspeellijsten en meer. Daarnaast biedt de app je ook verschillende suggesties aan op basis van smaak en trends in jouw omgeving. ZO kun je altijd nieuwe dingen ontdekken of juist de trends die jij interessant vindt volgen! YouTube Music is voor telefoon en pc. Wanneer je de app wilt kunnen ontgrendelen moet je voor een premium of premium lite abonnement kiezen. Voor premium betaal je €11,99. Voor premium Lite betaal je zo’n €9,99.

TIDAL

TIDAL is een volledige advertentievrije streamingdienst met ongeveer 40 miljoen verschillende muzieknummers. TIDAL verzorgt twee pakketten. Zo kun je voor TIDAL premium gaan, daar leg je een kleine €10,- voor neer. Als je liever het HIFI pakket wilt betaal je €19,99. Met het “simpele” premium pakket luister je naar een ‘standaard’ geluidskwaliteit en bekijk je high definition muziekvideo’s. Het HiFi pakket zorgt voor een hoogwaardige Lossless High Fidelity sound en High definition muziek video’s.

Deezer

Deezer is niet overal beschikbaar, maar gelukkig wel in Nederland. Je hebt toegang tot maar liefst 40 miljoen verschillende muzieknummers die je online kunt beluisteren. De nummers die je graag wilt luisteren kun je in verschillende afspeellijsten zetten die je zelf samenstelt. Deezer is gratis voor de mensen die op de pc of tablet naar hun eigen afspeellijst willen luisteren. Wanneer je voor een premium account gaat betaal je €9,99 per maand.

Primephonic

Primephonic is een bedrijf dat sinds kort door Apple is overgenomen. Ze hebben de doelstelling om klassieke muziek van “de ondergang” te redden. Ze wilden graag een streamingdienst creëren speciaal voor de liefhebbers van klassieke muziek. Aangezien ze nu dus onderdeel zijn Apple Music zijn de kosten en de specs hetzelfde als voor Apple Music.

Welke streamingdienst kan ik het beste gebruiken?

Welke streamingdienst voor jou het beste is hangt compleet af van jouw wensen en voorkeuren. Wat wil je ervoor betalen? Wil je ook offline kunnen luisteren of maakt dat niet uit? Over het algemeen kosten de meeste muziek streamingdiensten zo’n €9,99 dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Voor muziek kun je in ieder geval terecht bij de diensten die we hierboven hebben genoemd. Elk met hun eigen voor- en nadelen. Wij kunnen de keuze niet voor je maken, maar we hopen je in ieder geval een beetje op weg te hebben geholpen!

Voor meer informatie over de beste muziek streamingdiensten kun je altijd terecht bij streamplaza.nl!

(Visited 188 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *