Smartwatch

Alles wat je moet weten over de Android smartwatch

Je bent misschien van plan een Android Smartwatch te gaan kopen. Maar voor de daadwerkelijke aankoop ga je je in de gadget verdiepen: wat is het precies, hoe werkt het en wat kun je ermee? Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

1. Wat is het?

Android Smartwatches zijn speciale, ‘slimme’ horloges die draaien op het besturingssysteem van Google: Android. De smartwatch behoort tot de categorie Android Wear en werkt samen met verschillende Google-diensten, zoals Google Now. Belangrijke informatie zoals afspraken, filemeldingen voor onderweg, notificaties als je pakketje onderweg is naar je, et cetera, worden allemaal op de interface op je horloge.

2. Hoe werkt het?

De bedoeling van alle smartwatch ontwikkelaars is dat je voor jou belangrijke informatie in één oogopslag op je horloge zou moeten kunnen zien. En dan hebben we het dus niet alleen over de tijd, maar bijvoorbeeld ook over de voetbaluitslag van jouw favoriete club, het weer, dat soort zaken.

Het idee van de Android smartwatch is mooi uitgewerkt in onderstaand filmpje.

De Android smartwatch en je telefoon staan met elkaar in contact via Bluetooth. Als je bijvoorbeeld een mailbericht op je smartwatch verwijdert, gebeurt dit tegelijkertijd op je smartphone. Geen dubbel werk voor jou dus!

3. Functies

Omdat de Android smartwatch nog steeds primair een horloge is, kun je verschillende klokstijlen kiezen waarop de tijd op je smartwatch weergegeven wordt. Maar daarnaast kun je, door middel van ‘cards’, ook nog een heleboel andere functies aan je smartwatch toevoegen. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt en waar je informatie over wilt ontvangen. Een greep uit de mogelijkheden:

  • Filemeldingen
  • Weerberichten
  • Sport- en fitnessberichten
  • Agendaherinneringen
  • Navigatie
  • Muziek luisteren en bedienen

In onderstaand reviewfilmpje van Marques Brownlee zie je heel mooi de werking en de functionaliteit van de Android smartwatch uitgelegd.

4. Apps

De nieuwere generaties smartwatches hebben ook de mogelijkheid tot het downloaden van apps om de functionaliteit van je smartwatch nog wat uit te breiden. Op AndroidPlanet hebben ze een leuk overzicht gemaakt van de beste apps voor Android smartwatches. Onthoud dat niet elke smartwatch de mogelijkheid heeft om apps te downloaden – kijk hier dus even goed naar bij de specificaties.

5. Het besturingssysteem

De Android smartwatches zijn gemaakt voor Android-smartphones met minimaal Android 4.3. Om erachter te komen welke Android versie jij op je telefoon hebt, ga je op je telefoon naar g.co/WearCheck. Zo kun je kijken of je toestel compatibel is voor de Android smartphone. Voorlopig is Android Wear nog niet compatible met iPhones, maar Google sluit niet uit dat dit in de toekomst nog gebeurt.

6. De aanschaf

Android smartwatches zijn niet van Google zelf, maar werken samen met bijvoorbeeld Sony, Samsung en LG. Het horloge is dan van Sony, de software op het horloge is van Google. Er zijn 6 verschillende modellen verkrijgbaar die je kunt customizen door bijvoorbeeld een andere wijzerplaat te downloaden in Google Play. De prijzen voor een smartwatch variëren, maar beginnen meestal rond de 200 à 250 euro.

Daarnaast heb je nog andere smartwatches die zowel met iPhone als met Android compatibel zijn, maar daarvan verschilt de functionaliteit en de mogelijkheid qua apps. Je zal hier dus bij de aanschaf goed naar de productspecificaties moeten kijken.

Dit artikel werd je aangeboden door AndroidPC, online webshop voor verschillende smartwatches en Android TV.

(Visited 382 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *