10gb ethernetwerk

Een 10gb internetverbinding; wat heb je hiervoor nodig?

Internetverbinding op basis van 10 gigabit wordt ook wel het internet van de toekomst genoemd. Dit internet van de toekomst wordt ook wel een 10GE Netwerk genoemd. Dat staat voor een zogeheten ethernetwerk met een snelheid van 10 gigabit per seconde. Dit is een zeer hoge snelheid, die zeer voordelig is bij de overdracht van data. Dit soort netwerken worden daardoor al veel gebruikt in serverruimten waar een hoge snelheid van belang is. Maar ook in woningen en bedrijven kan het worden toegepast om het internet van de toekomst te realiseren. Wie wil dat nou niet?

De combinatie met glasvezel

Het is vooral de combinatie van glasvezel en een 10 gigabit internetverbinding die het internet van de toekomst vormt. Glasvezel maakt het mogelijk om data met grote snelheden te verzenden. De uploadsnelheid en de downloadsnelheid zijn daarbij vaak hetzelfde. Het wordt aangeraden om te beschikken over een router die deze snelheden aankan. Daarnaast is het dus ook wel zo handig als er al een glasvezelkabel tot in jouw woning loopt. Glasvezel wordt trouwens ook wel Fiber to the Home (FTTH) genoemd, juist omdat de glasvezelkabel tot in de woning loopt.

De juiste gigabit switch

Om een dergelijke internetverbinding te kunnen realiseren heb je een 10gb switch nodig. Deze nieuwere varianten zullen naar verwachting dan ook langzaam maar zeker de standaard switches vervangen. 10 gb switches hebben ethernetpoorten met een snelheid van 10 gigabit. Deze 10gb switches worden steeds belangrijker, want we hebben steeds snellere internetverbindingen en er is een toenemende groei in dataverbruik. Deze switches zijn daardoor vooral erg belangrijk voor bedrijfsnetwerken waarop veel gebruikers zijn aangesloten.

SFP(+) Modules

Je zal dagelijks gebruik maken van internet en hoogstwaarschijnlijk nooit van bovenstaand begrip gehoord hebben. Maar SFP Modules en SFP(+) Modules spelen een belangrijke rol bij de verbinding van de verschillende switches binnen een netwerk. Wanneer je gebruik wilt maken van een 10gb internetverbinding zal je over SFP(+) Modules moeten beschikken. Dit zijn de enige modules die een dataoverdracht met die snelheid kan ondersteunen.De juiste bekabeling

Eigenlijk zeiden we het net al: je moet beschikken over de juiste bekabeling waaronder een glasvezelkabel en een netwerkkabel. Niet elke kabel is geschikt voor een 10gb internetverbinding, dus het is zaak dat je de juiste bekabeling in huis hebt voordat je een dergelijk netwerk gaat realiseren. Laat je hier dus goed over informeren.

Ben je geïnteresseerd in een supersnelle internetverbinding en wil je alvast investeren in het internet van de toekomst? Denk dan aan bovenstaande zaken!

(Visited 1.700 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *