Dit zijn drie voordelen van refurbished apparatuur

In een wereld die op hoog tempo digitaliseert, worden dagelijks meerdere apparaten in gebruik gesteld. Zo is een computer onmisbaar in het bedrijfsleven en is het sociale leven van de huidige bevolking onvolledig zonder smartphone. Door de jaren heen heeft de apparatuur een belangrijke rol gekregen in ieders leven. Hierdoor is de vraag naar apparatuur erg hoog, al heeft dit ook een keerzijde…

De productie van apparatuur is verantwoordelijk voor veel uitstoot, waardoor het milieu flink aangetast wordt door de digitalisering. Gelukkig lijkt de markt de afgelopen jaren een prachtige oplossing te hebben bedacht: refurbished apparatuur. Deze apparaten hebben in het verleden al een eigenaar gehad, maar zijn volledig gekeurd en zo nodig gerepareerd, zodat het betreffende apparaat in staat is om een nieuw leven ingeblazen te worden. Het hergebruiken van onderdelen kan een hoop productie en daarmee uitstoot voorkomen. 

Maar refurbished toestellen hebben nog meer voordelen! Benieuwd? Lees snel verder.

Verschil in prijs

Nederlanders zijn dol op het besparen van geld. Toen een familielid op zoek was naar een nieuwe smartphone schrok ik van de huidige prijzen. Alles is zo duur geworden! Gelukkig kwam ik al snel terecht op een website waar refurbished apparatuur werd aangeboden. Het viel mij direct op dat de prijzen opmerkelijk lager liggen ten opzichte van de nieuwprijs. Hierdoor kun je bij de aanschaf van refurbished apparatuur een hoop geld besparen. Zo is het opeens een stuk aantrekkelijker om die oude printer om te ruilen voor een refurbished, goedkope printer.

Goede kwaliteit

Veel personen zijn van mening dat tweede-, derde- of misschien zelfs vierdehands producten afgedankte producten van lage kwaliteit zijn met veel gebreken, al zullen de refurbished apparaten het tegendeel bewijzen. Voordat de apparaten een nieuw leven ingeblazen worden en een nieuwe eigenaar krijgen, zullen de apparaten volledig worden gekeurd. Hierbij wordt nagelopen of de betreffende apparaten gebreken vertonen of schade hebben. Indien dit het geval is, zal de schade worden verholpen en zullen eventuele kapotte onderdelen vervangen worden door nieuwe, goed werkende onderdelen. Hierdoor zul jij beschikken over een apparaat dat volledig gekeurd en dus van goede kwaliteit is. 

Garantie- en bedenktijd

Voorafgaand is het betreffende apparaat nagelopen op gebreken. Het bedrijf is hierdoor zeker van de kwaliteit dat het product en probeert de klanten hier ook van te overtuigen. Om deze reden krijgen de kopers van een refurbished printer, smartphone of tablet een garantie tijd. Binnen deze tijd kunnen zij alle eventuele gebreken kosteloos laten verhelpen. Daarbij krijgen de klanten ook vaak bedenktijd, waarbij zij rustig de tijd krijgen om te wennen aan het betreffende apparaat en de keuze te maken of dit apparaat inderdaad aan hun verwachtingen voldoet.

(Visited 94 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *