Lightscribe smartpen
Anoto AB / Flickr

3 Voordelen van een smartpen

Vroeger maakte je aantekeningen in notitieblokken. Tegenwoordig worden hier vaak apps voor gebruikt. Van het maken van to-do lijstjes tot aantekeningen en doodles. Nu zijn er mensen die terug verlangen naar de tijd waarin we zelf snel aantekeningen schreven met een pen. Voor deze mensen is er een mooie middenweg: de smartpen!

Deze smartpennen zijn de gulden middenweg tussen het analoog aantekeningen maken en aantekeningen typen op je computer. Bekende merken zijn Livescribe en E-pens. Deze pennen zorgen ervoor dat je niet perse een laptop hoeft mee te nemen naar een vergadering. En het gaat dus niet om een pen waarmee je op je tablet kan schrijven maar op echt papier!

Recorder audio & schrift

Hoe werkt het? De pennen hebben een geheugen en kunnen jouw schrift en audio opslaan. Terwijl jij aantekeningen maakt houdt deze pen dus bij welke woorden jij geschreven hebt. Deze kan je later op of gelijk op je computer zetten. Verder kan je ook audio opnemen. Dit betekend dat je dit niet via een app op je telefoon hoeft te doen maar gewoon direct met een simpele knop op je pen kan opnemen. Zo heb je alles wat je snel bij de hand moet hebben, bij de hand. Namelijk alleen je pen en je recorder. Ook handig voor bijvoorbeeld journalisten.

Omzetten in directe tekst

Het voordeel van deze pennen is dat ze niet alleen letterlijk onthouden wat je hebt geschreven. Ze kunnen het ook omzetten naar een tekstbestand. Dat betekend dat als jij een slecht handschrift hebt, en dit wil doorsturen, je niet perse je eigen handschrift hoeft door te sturen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat mensen het niet kunnen lezen. Je kan gewoon leesbare tekst doorsturen.

Wi-fi

Je kan je pen gewoon aan wifi aansluiten zodat je niet perse een laptop of tablet bij de hand hoeft te hebben. Je moet zorgen dat zowel je pen als de tablet, telefoon of laptop waarmee hij verbonden moet zijn allebei zijn aangesloten op het netwerk. Als dit niet het geval is kan je met sommige pennen ook opnemen en op een later moment de bestanden overzetten op je vaste apparaat.

Er zijn ook pennen die gelijk in contact kunnen staan met een printer. Het voordeel hiervan is dat je niet eerst een ander apparaat hoeft te raadplegen. Een nadeel is wel dat je dan gelijk je eigen handschrift meegeeft. Als het om aantekeningen gaan die gelijk verspreid moeten worden is dit wel zo handig!

Dit artikel werd je aangeboden door Allsmart, specialist in Domotica en huisautomatisering. We leveren onder andere sets voor automatisering, beveiligingsaccessoires, verlichting en huis accessoires.

Beoordeel dit artikel:
(Visited 209 times, 2 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *