WhatsApp berichten naar jezelf sturen, zo doe je dat

Je herkent het moment vast wel, je bent aan het werk en bedenkt je dat je nog een verjaardagscadeau moet kopen voor een van je familieleden. In deze blog geeft Techbird je een tip waardoor je met behulp van WhatsApp nooit meer een belangrijke afspraak vergeet!

Jezelf herinneringen sturen via WhatsApp

Heb jij ook wel is dat gevoel dat je denkt dat je iets bent vergeten maar niet meer weet wat? Of ineens niet meer op dat lekkere nummer komt, wat die middag op de radio werd gedraaid. Die tijd is vanaf nu voorbij. Je kunt namelijk heel eenvoudig afspraken, nummers en noties bijhouden via WhatsApp.

Zo is het mogelijk om via WhatsApp berichten, memo’s en foto’s naar jezelf te sturen. Dit zorgt ervoor dat wanneer jij je WhatsApp opent (wat waarschijnlijk best vaak gebeurt op een dag) je direct aan je bericht met notities wordt herinnerd. Zo zal je jouw belangrijke afspraak niet snel vergeten. Door het gesprek met jezelf vast te pinnen in WhatsApp, staan jouw herinneringen altijd boven aan je WhatsApp gesprekken. In de foto hieronder is te zien hoe je een bericht vastpint.

Een WhatsApp bericht en memo naar jezelf sturen, hoe werkt dat?

Om via WhatsApp berichten naar jezelf te kunnen sturen, is het belangrijk om een groepsapp aan te maken. Om een groepsapp via WhatsApp aan te maken is het nodig om één ander contact toe te voegen aan je groepsapp. Gebruik hiervoor een oud nummer van iemand of een nummer van een vriend of familielid. Daarnaast moet je de groepsapp een naam geven, denk bijvoorbeeld aan ‘Mijn Herinneringen’ of ‘Notitieboekje’.

Als je de groepsapp hebt aangemaakt, verwijder je het andere contact waardoor je als enige in de groepsapp aanwezig bent. Nu kun je eenvoudig afspraken, notities en spraakmemo’s bewaren in deze groepsapp. Om er zeker van te zijn dat jouw herinneringen niet verdwijnen in de vele Appjes die je krijgt, is het mogelijk om gesprek vast te pinnen. Zo staan jouw herinneringen altijd bovenaan je WhatsApp gesprekken.Om het allemaal wat duidelijker te maken heeft Techbird een video gemaakt met een duidelijke uitleg:

 

Vond je dit een leuke blog? Zorg dan dat je de website van Techbird in de gaten blijft houden voor wekelijkse blogs over technologische onderwerpen en de laatste gadgets.

Wist je trouwens al dat je met 8 vrienden tegelijk kunt videobellen op WhatsApp? Techbird schreef een blog hoe je via WhatsApp met acht vrienden kunt videobellen.

(Visited 3.346 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *