ontwikkelingen digitalisering

De nieuwste ontwikkelingen in de digitaliseringsbranche

De ontwikkelingen binnen de digitaliseringsbranche gaan razendsnel. Nu is digitaliseren voor heel veel doeleinden ook een uiterst effectieve manier om bepaalde zaken sneller, beter of gemakkelijker te maken. Denk aan een archief digitaliseren of het beheren van alle data die we tegenwoordig verzamelen. We zijn net begonnen met het nieuwe jaar, wat betekent dat ons weer een jaar met nieuwe ontwikkelingen te wachten staat op het gebied van digitalisering. De belangrijkste ontwikkelingen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Artificial Intelligence

Waarschijnlijk is het voor jou geen verrassing dat we dit artikel aftrappen met het fenomeen Artificial Intelligence (AI). AI is anno 2019 een ware trend, maar dat zal ook zeker de komende tijd doorzetten. AI zal in de toekomst op een veelvoud aan onderdelen binnen organisaties worden toegepast zo is de verwachten. Op dit moment wordt AI bijvoorbeeld al ingezet om voorspellingen te doen over klanten en prijzen.

Multi-Factor-Authentication

Al die gadgets die voortkomen uit de nieuwste technologische ontwikkelingen zijn natuurlijk mooi, maar hoe meer nieuwe technologische ontwikkelingen, hoe groter het belang van veiligheid wordt. Daar gaat de ontwikkeling van de Multi-Factor-Authentication dan ook over. Daarbij kun je denken aan de beveiliging van smartphones met vingerafdruk of een pincode, maar in de toekomst zullen apparaten hoogstwaarschijnlijk meerdere vormen van authenticatie hebben. Daarbij is het zo dat de apparaten de echte identiteit van de gebruiker zullen herkennen en gebruiken ter beveiliging. Verder zijn zogeheten privacy screens belangrijk, omdat schermen steeds beter en groter worden. Dat is natuurlijk positief, maar het is voor omstanders makkelijker om mee te kijken op je scherm. Met speciale privacy screens voorkom je dit.

Mobile Device Management

Uit onderzoek blijkt dat werknemers zich lang niet altijd productief voelen op kantoor. Vaak geven zij aan zich veel productiever te voelen op plaatsen als een koffietentje of op tijdstippen zoals vlak voordat ze naar bed gaan. Mobile Device Management draait op het beheren van alle mobiele apparaten die er binnen een bedrijf actief zijn. Hierbij zijn gebruikersrechten en beveiligingsbeleid erg belangrijk. Door dit management goed in te richten kunnen werknemers van bedrijven veel flexibeler hun werkzaamheden uitvoeren met mobile devices.

Genoeg mooie ontwikkelingen binnen de digitaliseringsbranche dus! Bovenstaande drie ontwikkelingen zullen de grootste zijn van allemaal zo is de verwachting. Maar we zijn net als jij erg benieuwd wat de toekomst verder nog zal brengen!

(Visited 414 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *