verbinding internet

Waarom het loont om eens goed naar je internetabonnement te kijken

Je kiest elk jaar een nieuwe zorgverzekering en wanneer het gaat om de laatste gadgets, ben je er ook altijd als de kippen bij. Komt er een nieuwe versie van je favo smartphone uit, dan ben jij de eerste van je vrienden die deze in huis haalt. Het is de vloek van de tech-freak: altijd voorop willen lopen. Wat dan extra opvallend is, is dat je zeer waarschijnlijk al jarenlang dezelfde internetprovider hebt. Je internet werkt altijd prima, dus waarom zou je switchen?

Ben jij je bewust van je internet?

Je denkt wellicht dat je jouw zaakjes op dit gebied ook prima voor elkaar hebt. En eerlijk is eerlijk: als het allemaal werkt en je geen klachten ervaart, voel je misschien niet de noodzaak om je internet serieus onder de loep te nemen. Toch kan dit best wel voordelig zijn, in meerdere opzichten. In een paar jaar tijd, is er een hoop veranderd. De kans is groot dat jij inmiddels elders in meerdere opzichten een betere deal kunt krijgen. Dit zijn redenen waarom het loont om eens goed naar je internetabonnement te kijken.

De verbinding is inmiddels achterhaald

Zit je nog op ADSL of de kabel? Het kan zijn dat dit nog prima werkt, maar zoals met zo veel dingen geldt dat je vooruitgang pas echt merkt wanneer je dit zelf ervaart. Terwijl jij gewoon nog tevreden was met je verbinding en eigenlijk niets anders kent, hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Je kans is groot dat je ook op jouw adres inmiddels glasvezel kunt krijgen. Scheelt dat? Ja, bijna altijd. Zelfs wanneer de snelheid op papier gelijk blijft, zul je ervaren dat je met glasvezel in de praktijk een snellere, stabielere verbinding hebt.

De concurrentie heeft jouw provider ingehaald

Wat is 50Mbit tegenwoordig nog? Een paar jaar geleden was je een hele meneer of mevrouw met deze snelheid, maar tegenwoordig bieden veel instappakketten al de dubbele snelheid. Misschien heeft de concurrentie jouw provider wel ingehaald en kun je eenvoudig overstappen naar een pakket met veel meer snelheid.

Je betaalt inmiddels veel te veel

Niet alleen de snelheid van het internet is ten opzichte van een aantal jaar terug explosief toegenomen; ook de prijzen zijn gedaald. Kijk je niet rond naar een voordeliger abonnement, dan ben je misschien wel een dief van je eigen portemonnee. Het betekent overigens niet dat je direct naar een andere provider moet kijken. Kijk maar eens naar de nieuwe pakketten die je huidige provider aanbiedt: ook hier kun je een slag slaan.

Uitgebreidere pakketten

Internet en tv blijft de populairste bundel. Niet alleen op het gebied van internet heb je nu meer mogelijkheden dan in jouw huidige abonnement, ook het totale pakket kan waarschijnlijk en stuk beter. Vergelijk maar eens. De kans is groot dat je nu voor dezelfde prijs (of minder) veel meer zenders en een hogere kwaliteit kunt krijgen. Ook de bijgeleverde apparatuur kent in moderne pakketten veel meer mogelijkheden. Zo kun je vaak beschikken over een betere, interactieve receiver en een krachtige router.

(Visited 315 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *