De beste streaming, gaming en podcast microfoons van 2021

Een goede microfoon kopen voor streamen, gamen of videobellen kan een goede aanwinst zijn voor jouw algehele set-up. Als je iets streamt op een platform zoals Twitch, gamet met je vrienden, of een podcast bent begonnen online, dan is het natuurlijk belangrijk dat je publiek of je vrienden je wel helder en duidelijk kunnen horen.

Soorten Microfoons

Voordat je een microfoon aanschaft, is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen bepaalde microfoons. Wij maken onderscheid tussen twee microfoons in dit artikel: XLR microfoons en USB microfoons. USB microfoons bezetten over het algemeen het grootste deel van de markt dus zijn er veel keuzes. Er is niet evenveel keuzes als het aankomt op XLR microfoons, maar met een XLR microfoon krijg je wel een beter geluidskwaliteit terug. XLR microfoons zijn hierdoor wel weer een stuk prijziger en zijn over het algemeen moeilijker om aan te sluiten dan USB microfoons. Denk er ook aan waar je microfoon aan moet voldoen, ik heb bijvoorbeeld vaak te maken met veel geluid van buitenaf, dus let ik heel goed op de noise-cancelling (het uitsluiten van achtergrond geluiden) capabiliteiten van microfoons.

Top 5: De beste microfoons voor podcasts, streaming en webinars

Alle microfoons in deze lijst zijn geschikt voor podcastsgaming of streaming. Voor jouw ideale microfoon is het belangrijk om goed te letten op het design van de microfoon, de geluidskwaliteit van de microfoon, de functionaliteiten van de microfoon en niet allerminst belangrijk de prijs van de microfoon wanneer je een budget hebt. Kingston Hyper X Quadcast

De HyperX Quadcast is vooral gericht op gamers, maar is ook gewoon te gebruiken voor andere doeleinden. Deze USB-microfoon is een geweldige keuze als je waar voor je geld wilt. Qua geluidskwaliteit is deze microfoon niet de beste, maar je vindt niet snel een microfoon die even goed klinkt op dit prijspunt, en maakt het met zijn design en scala aan functies meer dan waard.

De HyperX Quadcast heeft een ingebouwde shock mount, wat helpt met het cancelleren van vibraties wanneer je bijvoorbeeld tegen de microfoon aanstoot. Normaal gesproken als je los een shock mount koopt betaal je al gauw 40 euro.

De microfoon heeft vier verschillende polaire patronen voor het opvangen van geluid: Cardioïde, omnidirectioneel, bidirectioneel en stereo. Ook heeft de microfoon een handige knop aan de bovenkant van de microfoon om het geluid te dempen.

Prijs: €133,99

HyperX Quadcast kopen bij Coolblue.nl 

Rode NT USB

Het uiterlijk van de Rode NT USB microfoon schreeuwt professionaliteit uit. De microfoon heeft het design van een studio microfoon en ook een redelijk prijskaartje. De kwaliteit van het geluid van de Rode NT gaat bovenuit veel van de competitie, maar heeft in veel instanties wel veel minder features dan vergelijkbare microfoons. Deze microfoon heeft bijvoorbeeld maar één polair patroon, cardioïde. Daarentegen krijg je wel gelijk een pop filter bij aankoop van deze microfoon.

De microfoon heeft een paar twijfelachtige aspecten, zoals het toevoegen van maar één polair patroon, maar ook het gebruik van gladde knoppen, toch is de Rode NT microfoon een goede keuze voor iedereen die wilt specialiseren in streamen of het doen van stemwerk. Ben je op zoek naar een iets kleinere versie van deze microfoon? Dan kan je ook kiezen voor de Rode NT-USB Mini!

Prijs: €179,- 

Rode NT USB kopen bij Coolblue.nl

Prijs: €98,-

Rode NT USB mini kopen bij Coolblue.nl 

Blue Yeti X

De Blue Yeti X is een USB-microfoon van het welbekende Blue merk. Er is een reden waarom deze microfoon zo vaak tevoorschijn komt in ‘de beste’ lijsten van microfoons. De blue Yeti X is een mix van de Nano en de originele Blue Yeti. Het is een stevige microfoon met een LED voorpaneel waar je het geluidsniveau op kunt zien. De geluidskwaliteit staat bovenaan als het aankomt op streaming microfoons, en wordt veelal gekozen door streamers en podcasters. De Yeti X heeft veel verschillende features en polaire patronen.

Misschien wel de grootste en meest handige verandering is het gebruik van de nieuwe Yeti X Blue Voice software via G Hub. Hier kan je een preset filter lijst of jouw eigen filters maken om op de microfoon toe te passen. De Yeti X pikt veel geluid op, maar heeft gelukkig daar ook iets voor: met de noise reduction knop kan je gemakkelijk achtergrondgeluiden uitbannen.

Prijs: €139,99

Blue Yeti X kopen bij Coolblue.nl 

Razer Seiren X

De Razer Seiren X is een stuk kleiner dan de originele Seiren microfoon, ongeveer de helft kleiner. Alhoewel deze microfoon een stuk kleiner is, is de audiokwaliteit nog steeds even goed. De Razer Seiren X is door zijn formaat ideaal voor mensen zonder veel ruimte op hun bureau. Deze USB microfoon heeft een ingebouwde shock mount om zo vibraties te cancelleren. Door het kleine formaat heeft deze microfoon helaas wel minder features dan de wat grotere microfoons, de enige features zijn namelijk de mute knop en de volume besturing.

Natuurlijk heeft deze microfoon ook een aantal nadelen. Één van de grootste nadelen van de Razer Seiren X microfoon is dat de microfoon veel achtergrondgeluiden oppikt, zoals het tikken op je toetsenbord. Dit kan gelukkig makkelijk tegen worden gegaan met een aantal filters op je microfoon instellingen.

Prijs: €76,99

Raizer Seiren X kopen bij Coolblue.nl 

Elgato Wave 3

Elgato, een bedrijf dat veelal al bekend staat om streaming tools zoals Streamdeck, Key Light, Key Light Air, green screens, en de Elgato Capture Cards,

Elgato heeft nu ook voor het eerst zijn eigen microfoon uitgebracht, de Elgato Wave 3. De Wave 3 is de perfecte microfoon voor zij die niet veel audio kennis hebben, ideaal voor een complete beginner. De Wave 3 is een USB-microfoon met veel verschillende features, een geweldig geluid, gemakkelijk in gebruik, en past op zo goed als elke microfoon boom arm.

De microfoon komt geleverd met een digitale audio mixer waarmee je de microfoon kan instellen. Deze instellingen kan je dan in de meeste grote streaming software programma’s importeren zoals OBS en Xsplit. De microfoon heeft ook een ‘mute’ button, wat erg handig is, en Clipguard technologie die er voor zorgt dat je geluidsniveaus nooit te hoog gaan. De Wave 3 heeft maar één patroon, cardioide, wat de versatiliteit van de microfoon iets limiteert, maar is perfect als de microfoon alleen wordt gebruikt voor streamen.

Prijs: €157,99

Elgato Wave 3 kopen bij Coolblue.nlMicrofoon Kopen

Wil je nou een nieuwe of betere USB microfoon kopen? Het maakt niet uit of je de microfoon nou wilt gebruiken voor streams, podcasts, of meetings, dit zijn de beste microfoons in deze prijsklasse . Ben je nog op zoek naar een goede laptop om op te kunnen streamen? Dan is het misschien wel een goed idee om een ander artikel van ons te lezen over de beste budget gaming laptops van 2021 voor een feilloze ervaring. Als je naar een microfoon op zoek bent is de kans ook best wel groot dat je ook nog een goede webcam nodig hebt, daarom hebben wij voor jou de beste webcams van 2021 op een rijtje gezet.

(Visited 2.709 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *