een iPhone waar een verzekering nodig is

Mobiele apparaten verzekeren, de voordelen en nadelen

We worden met zijn alle steeds mobieler. Bijna niemand kan tegenwoordig dan ook nog zonder zijn mobiele telefoon, tablet of laptop. Niet gek dat deze spullen belangrijk of waardevol voor je zijn. Toch komt het nogal eens voor dat je deze kwijtraakt, laat vallen, dat ze worden gestolen of zijn natgeregend. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Je kunt er natuurlijk voor kiezen deze te laten repareren, maar vaak kost dit je veel geld en ben je je telefoon of laptop wekenlang kwijt. Niet echt een optie voor de social media verslaafden onder ons! Maar je kunt deze problematiek eenvoudig voorkomen door middel van een verzekering. Toch? Of valt dat in feite reuze mee? Om je te helpen bij de afweging om je mobiele apparatuur wel of niet te verzekeren, zetten wij de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordeel: je zult nooit zonder mobiele telefoon zitten

Te beginnen met het grote voordeel: wanneer je een verzekering afsluit voor je mobiele telefoon, tablet of laptop, zal je niet snel zonder komen te zitten. Je apparaat wordt gerepareerd en in vele gevallen krijg je de beschikking over een leentoestel. Ideaal!

Voordeel: alles in één

Tegenwoordig is het mogelijk om een verzekering af te sluiten voor al je mobiele apparatuur; een buitenshuisverzekering. Deze verzekering dekt zowel het verlies, diefstal of defect van je apparaten. Relatief voordelig en je hoeft niet meerdere verzekeringen af te sluiten voor verschillende apparaten, waardoor je een goed overzicht hebt waarvoor je bent verzekerd.

Nadeel: vaak een hoog eigen risico

Bij de meeste verzekeringen betaal je alsnog een eigen risico wanneer je apparaat gerepareerd moet worden. Wanneer je maandelijks al een (relatief) hoge premie betaalt, zit je er natuurlijk niet op te wachten om alsnog veel bij te moeten betalen voor de reparatie van je telefoon of iPad.

Nadeel: dubbel verzekerd

In sommige gevallen valt schade of diefstal van je mobiele apparaat onder je reis- of inboedelverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld op reis bent en je telefoon wordt gestolen, wordt dit in de meeste gevallen gedekt door je reisverzekering. Daar komt nog eens bij kijken dat je over het algemeen 1 of 2 jaar garantie krijgt na aankoop van je mobiele apparaat. Wanneer je apparaat dus onder een van deze omstandigheden stuk gaat of wordt gestolen, ben je als het ware dubbel verzekerd.

Verzekeren: ja of nee? Er zitten zeker niet alleen maar voordelen aan het verzekeren van je mobiele apparatuur, maar als jij liever het zekere voor het onzekere neemt, is een verzekering nog niet zo’n slecht idee. Wat geldt voor jou zwaarder: de voor- of de nadelen?

(Visited 436 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *