Smartphone

Met deze 3 handige tips gaat jouw smartphone veel langer mee

In 2024 zal de wereldwijde verkoop van smartphones met maar liefst 4 procent toenemen. Dat betekent dat er alleen dit jaar al circa 1,24 miljard smartphones over de toonbank zullen gaan. Dat blijkt uit recente cijfers van IDC. Niet gek natuurlijk, want we moeten toegeven dat de koop van de nieuwste smartphones stiekem toch wel heel verleidelijk blijft. De meeste mensen gaan in op het voorstel van telecombedrijven om ongeveer elk jaar of iedere twee jaar weer een nieuw exemplaar aan te schaffen bij het verlengen van hun abonnement. Helaas is dat minder goed nieuws voor de portemonnee, laat staan het milieu. Het is bijzonder dat we in deze tijd – waarin duurzaamheid juist een enorme rol speelt – zo klakkeloos om lijken te gaan met het kopen van nieuwe smartphones. De productie van smartphones kost immers veel energie, grondstoffen en CO2-uitstoot. 

Wie het milieu wil sparen en minder geld kwijt wil zijn aan zijn mobieltje, doet er dan ook goed aan om hier langer mee te doen. De milieuvervuiling zit hem immers vooral in de productie. Als we langer met onze telefoontjes zouden doen, dan zou er al enorm veel winst behaald worden. Met behulp van de onderstaande drie handige tips zorg je ervoor dat jouw smartphone veel langer meegaat. 

1. Bescherm je telefoon goed 

De meeste schade ontstaat door dagelijks gebruik. Denk bijvoorbeeld aan het laten vallen van je mobieltje. Je telefoon is nou eenmaal erg kwetsbaar. Daarom is het belangrijk om deze vanaf het begin goed te beschermen. Investeer daarom direct in een kwalitatief hoesje en een screenprotector van Telefoonglaasje. Zo voorkom je barsten in je scherm en blijft je telefoon langer mooi. 

Is er onverhoopt toch schade ontstaan? Breng je telefoon dan weg voor reparatie. Dit is in de meeste gevallen voordeliger dan het kopen van een geheel nieuwe smartphone. Het probleem is meestal al voor enkele tientjes verholpen en je kan weer jaren vooruit. 

Blijkt dat je telefoon echt niet meer te redden is of dat de reparatie duurder is dan de aanschaf van een nieuwe telefoon? Gooi je mobieltje dan niet klakkeloos weg, maar breng deze naar een inzamelpunt of de milieustraat. In dat geval kunnen veel grondstoffen hergebruikt worden en verlaag je de impact op het milieu. 

2. Slim laden 

De batterijen die nu worden gebruikt zijn heel anders dan vroeger. Zo werd vroeger altijd aanbevolen om de batterij eerst volledig leeg te laten lopen, alvorens deze aan een oplader mocht worden gelegd. Veel mensen doen dit nog steeds. Wist je echter dat dit bij de huidige batterijen juist geen goed idee is? Het is veel beter om je telefoon zo nu en dan op de oplader te leggen. Probeer de batterijpercentage constant tussen de 20 en 80 procent te houden. Door slim op te laden gaat de accu van je telefoon gemiddeld vier tot vijf jaar mee. Ter vergelijking: doe je dit niet, dan is dit meestal maar twee tot drie jaar. 

3. Zorg ervoor dat je telefoon schoon blijft

We kunnen niet zonder onze smartphones meer. Deze wordt dan ook constant overal mee naartoe genomen. Dit maakt ook dat je smartphone aan allerlei invloeden van buitenaf wordt blootgesteld. Geen wonder dat deze wel een fysieke schoonmaakbeurt kan gebruiken. Stof en vuil kunnen de telefoon onnodig beschadigen. Poets je telefoon daarom regelmatig. Let hierbij vooral op de gaatjes in de telefoon. Hier hoopt vuil zich snel op. Met een klein borsteltje kun je deze gaatjes reinigen. 

(Visited 25 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *