losse zonnepanelen kopen

Lifehacks voor een duurzame toekomst

Door klimaatverandering maken we ons allemaal weleens zorgen om de toekomst. Maar vergeet niet dat de technologie ook razendsnel vooruit gaat. Van machines die microplastics uit de oceaan halen tot vertical farming: elke dag komen er nieuwe ontwikkelingen die bijdragen aan een betere wereld. Maar er is ook veel dat je kunt doen. Wil je ook bijdragen aan een duurzame toekomst? Implementeer deze lifehacks. 

1. Automatisering huis 

Je huis bedienen met je telefoon of tablet: tegenwoordig kun je je lichten, gordijnen, zonwering en verwarming met een druk op je scherm aan of uit zetten. Zo heb je nooit meer een hoge gasrekening omdat je voor een weekendje weg de verwarming bent vergeten uit te zetten. Automatisering geeft je ook de mogelijkheid om (weers)omstandigheden te anticiperen. Schijnt de zon toch meer dan je had verwacht? Dan doe je gemakkelijk op afstand de zonwering vast naar beneden, zodat je straks niet je airco hoeft aan te zetten. Zo maak je je huis een stuk energie- en gasefficiënter.  

Ben je al bezig met het automatiseren van je huis? Download ook een watergebruik app. Met zo’n slimme app kun je inzicht krijgen in je waterverbruik en een melding krijgen als je een lekkage hebt. 

2. Zonnepanelen

Je energieverbruik verlagen is al een goede zet, maar je energie zelf duurzaam opwekken is natuurlijk nog beter! Met zonnepanelen investeer je niet alleen in de toekomst van de planeet, maar ook in de waarde van je huis. Weinig budget of ruimte op je dak? Geen zorgen, losse zonnepanelen kopen zijn zowel qua afmetingen als kosten een slimme oplossing. 

3. Duurzame zoekmachine

Hoe vaak per dag Google je iets? Stel je voor dat je met elke zoekopdracht iets goeds doet. Dat kan! Als je Ecosia instelt als je zoekmachine, draag je bij aan het planten van een heleboel bomen. Ecosia gebruikt namelijk alle advertentie-omzet van jouw zoekopdrachten om bomen te planten waar ze het meest nodig zijn. Kleine moeite, grote impact. 

4. Circulaire kleding

In je woning, in je browser, maar ook in je kledingkast kun je verschil maken. Door kleding tweedehands te (ver)kopen via apps zoals Vinted en Vestiaire Collective, draag je bij aan het hergebruik van kleding en de vermindering van textielafval. Tegenwoordig zijn er ook kledingverhuur platforms, zoals LENA Library en & Onwards, waar je prachtige (merk)kleding kunt huren. Ideaal voor feestjes en bruiloften waar je anders een item voor zou kopen die je maar 1 keer zou dragen. Zo blijft de kleding langer in rotatie en draag je bij aan de circulaire economie. 

(Visited 57 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *