4 veelgestelde vragen en antwoorden over Kubernetes

Oorspronkelijk werd Kubernetes in 2014 ontwikkeld door Google. Al snel werd het een open source platform, waar iedereen aan bij kon dragen. Kubernetes werd een grote hype, maar tegenwoordig is het veel meer dan dat. Het container systeem maakt de implementatie en beheer van virtuele containers op grote schaal mogelijk. Het is een ultiem schaalbaar systeem, waardoor het enorm efficiënt omgaat met beschikbare resources. Heb jij vragen over Kubernetes? We hebben drie van de meest gestelde vragen over deze technologie voor je verzameld én beantwoord.

1.   Wat is Kubernetes?

Kubernetes wordt vaak omschreven als besturingssysteem voor de cloud. Met Kubernetes worden virtuele containers makkelijker georganiseerd en wordt complexiteit van het beheer vermindert. Het systeem past zich heel eenvoudig aan de vraag aan. Hierdoor is het ultiem schaalbaar en vraagt het veel minder resources dan andere systemen. De schaalbaarheid van Kubernetes zit in de breedte. In plaats van één zware applicatie werkt Kubernetes met meerdere lichtere applicaties die samen voor de complete functionaliteit zorgen.

2.   Is Kubernetes ingewikkeld?

De overstap van traditionele (virtuele) servers naar Kubernetes vraagt een verandering in denkwijze. Omdat je niet meer met één zware, maar met meerdere lichtere applicaties werkt vereist dit bij het ontwikkelen en uitrollen van je applicatie een andere denkstap. Dit is niet per se ingewikkeld, maar vooral een kwestie van wennen. Op de langere termijn levert dit je echter veel voordelen op. Als het opzetten van het Kubernetes systeem echter goed gebeurd is, hoeft een developer geen kennis te hebben van het systeem om ermee te werken. Wil je Kubernetes eens uitproberen? Dan is een Shared Kubernetes platform misschien wat voor jou. Hiermee kun je kennis maken met Kubernetes en ervaren wat het voor jou kan betekenen.

3.   Welke applicaties kunnen draaien op Kubernetes?

Vrijwel alle applicaties kunnen op Kubernetes draaien. De meeste nieuwe webapplicaties zijn gebouwd om in containers in een cloud-omgeving te draaien. Dit betekent dat ze geschikt zijn om in Kubernetes te draaien. Oudere applicaties zijn hier misschien niet direct geschikt voor, maar kunnen wel worden omgezet.

4.   Wat zijn de grootste voordelen van Kubernetes?

Kubernetes kent een paar grote voordelen, waardoor de technologie zo enorm populair geworden is. Zo is de schaalbaarheid van Kubernetes een groot voordeel. Ook is het feit dat er in Kubernetes meerdere versies van een applicatie tegelijkertijd kunnen draaien een groot voordeel. Op die manier wordt het snel uitrollen van software veel eenvoudiger. Daarnaast heeft Kubernetes een zelfhelende functie, waardoor problemen automatisch worden opgelost. De schaalbaarheid verloopt ook automatisch, waardoor bijvoorbeeld een website altijd goed bereikbaar blijft.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar Kubernetes? Er valt veel te leren over deze revolutionaire technologie. Doe er je voordeel mee!

(Visited 132 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *