dataverwijdering

Waarom is dataverwijdering zo belangrijk voor uw bedrijf?

Als u een eigen bedrijf heeft waar veel met computers wordt gewerkt, moet u als directie ervoor zorgen dat alle data veilig is. De vele digitale bestanden, die u als bedrijf heeft, moeten altijd goed en veilig bewaard worden. Dat is niet alleen belangrijk voor u als leidinggevende van het bedrijf, maar vooral ook voor de privacy en veiligheid van uw werknemers en klanten. Het moet niet zo zijn dat anderen gemakkelijk bij uw gegevens kunnen komen. U moet voorkomen dat gegevens algemeen bekend kunnen worden gemaakt. Een goede manier om data te beveiligen, is het verwijderen ervan. Het zorgvuldig verwijderen van data, die toch niet meer gebruikt wordt, is van cruciaal belang voor uw bedrijf of organisatie waarvoor u werkt.

Wat is data verwijderen, (data wiping)?

Bij die bedrijven, waar veel met computers wordt gewerkt, zal er altijd een moment komen dat ze moeten worden vervangen. Wanneer u als bedrijf oude computers, laptops, losse harde schijven of andere datadragers heeft, dan kan er nog belangrijke data op staan, als u ze gaat vervangen. Ze kunnen worden verhandeld, waardoor ze in andere handen komen. Dan moet u er wel zeker van zijn dat er geen data meer op te vinden is, waarmee ze uw bedrijf kwaad zouden kunnen doen. Daarom is data wiping zo belangrijk. Voordat ze verhandeld kunnen worden, moet alle gevoelige bedrijfsdata vernietigd zijn.

Waarom is data wiping belangrijk?

U zou kunnen denken dat als u de bestanden van een computer verwijderd ze ook daadwerkelijk verdwenen zijn. Ze zijn niet verdwenen van u datadrager, zelfs niet wanneer u alle gegevens uit de prullenbak van uw computer verwijderd. Er zijn personen die zo bedreven zijn dat ze toch bij uw gegevens kunnen komen. Hackers en andere kwaadwillende zijn in staat om bestanden en andere informatie van de harde schijven te halen. Ze kunnen u chanteren dat ze een geldbedrag van u willen hebben, omdat ze anders de gegevens doorverkopen. Om die reden is het belangrijk dat alle datadragers, voordat u ze wegdoet, helemaal leeg zijn. U kunt dat het beste laten doen door een bedrijf die daarin gespecialiseerd is, zoals CTC IT Solutions. Ook als u een laptop of computer aan een van uw medewerkers wil meegeven, is het belangrijk dat u hem leeg laat maken door CTC IT Solutions. Pas dan bent u er zeker van dat er geen belangrijke gegevens op straat komen te liggen.

Belang van een lege computer

Voordat u afscheid neemt van uw data verwerkende toestellen is het belangrijk, voordat u ze wegdoet, er zeker van bent dat ze helemaal leeg zijn. Het is vooral van groot belang als de gegevensdragers bedrijfs- of persoonsgevoelige informatie bevatten. Daarom moet u als bedrijf er 100% zeker van zijn dat de data op een grondige en goede manier wordt verwijderd. U zou kunnen denken dat u dataverwerkers veilig zijn als u wist, formatteert of zelfs gaat resetten. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat alle apparatuur leeg is, voordat u ze wegdoet, moet u ze door een erkend bedrijf leeg laten maken zoals CTC IT Solutions. De software die een erkend bedrijf gebruikt moet up-to-date zijn. Het is belangrijk dat u naast uw computers ook de dataverwijdering toepast bij servers, laptops, losse harde schijven, smartphones en andere opslagsystemen. Zorg dat u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt als u een bedrijf heeft.

(Visited 50 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *