5 gadgets

Dit zijn de meest innovatieve gadgets van 2020

Nog voor de corona crisis werd de techbeurs CES in Las Vegas gehouden. CES staat voor ‘Consumer Electronics Show’ en is traditiegetrouw dé plek om nieuwe, vernuftige gadgets te presenteren. Op de beurs werd ooit de videorecorder geïntroduceerd, en jaren later zag de compact disc er het levenslicht. Kortom: een beurs waar we te weten komen wat de toekomst brengt. Wat zijn de meest innovatieve gadgets van 2020?

Slimme apparaten

In 2020 focussen bedrijven zich veel meer op de productie van slimme apparaten. Zo hebben alle grote technologiebedrijven inmiddels een slimme speaker. Het is wel innovatief, maar de meeste Nederlanders hebben er nog geen belang bij. Naast slimme speakers zien we ook nog veel andere slimme toepassingen, zoals slimme lichten, deursloten, thermostaten en beveiligingscamera’s.

Wat we in huis ook veel tegenkomen, is de stofzuigrobot. Ideaal voor mensen die te weinig tijd hebben om zelf de stofzuiger ter hand te nemen. De beste robotstofzuiger neemt al je werk uit handen.

Alles met 5G

De afgelopen jaren is er veel te doen geweest rondom 5G-technologie. Het is de opvolger van 4G en zal veel snellere internetverbindingen leveren. Dat maakt het onder meer mogelijk voor slimme apparaten met elkaar te communiceren. Het spreekt dan ook voor zich dat op de beurs veel 5G-ready apparaten te vinden zijn. Of het nu gaat om de zelfrijdende auto of een slimme thermostaat: 5G wordt de nieuwe norm. De uitrol van het eerste 5G-netwerk in Nederland, geheel gericht op mobiele telefoons, zal dit jaar plaatsvinden.

Vouwbare schermen

Dit jaar gaan we ook veel meer vouwbare schermen zien. En dan bedoelen we vooral de schermen van telefoons. Terwijl de schermen vorig jaar steeds groter werden en telefoons steeds meer op tablets begonnen te lijken, houden fabrikanten zich nu vooral bezig met smartphones van een ‘normale’ grootte die kunnen worden opengeklapt. Er ontvouwt zich dan een tweede, groter scherm. Dit wordt waarschijnlijk de trend van 2020.
Vliegende auto’s?

Fabrikanten die zakendoen op CES kondigden allerlei nieuwe producten aan, in diverse categorieën. Zo maakte de eerste autofabrikant al een vliegende auto aan. Hoewel dat toekomstmuziek lijkt, en vooral bedacht als spraakmaker op de beurs, zou het een trend voor over 30 tot 50 jaar kunnen zijn.

Niets is gek genoeg dit jaar: een broekriem met gezondheidstechnologie won de innovatieprijs en er werd zelfs een vuilnisbak gepresenteerd die een volle zak automatisch vervangt.

Sporthorloges

Wat natuurlijk niet mag ontbreken is de keur aan sporthorloges. Inmiddels maakt ongeveer elke smartphonefabrikant zijn eigen horloge, met als ultiem hoogtepunt Apple met de Apple Watch. In 2019 verkocht de fabrikant zo’n 30,7 miljoen horloges. Maar ook in de lagere prijscategorieeen zijn smartwatches te vinden. Van Xiaomi tot Fitbit en van Samsung tot Valante: smartwatches zijn helemaal in. Om het beste sporthorloge te vinden, moet je je er echt even in verdiepen, want er is genoeg keuze en iedere fabrikant komt met zijn eigen kwaliteiten en features.

(Visited 965 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *