tesla

De Tesla cybertruck: ins and outs

Tesla Cybertruck is een type auto van het bedrijf Tesla wat op de markt gebracht gaat worden eind 2021 met een uitbreiding in 2022.

Wat voor een auto is het?

De Tesla Cybertruck is een truck die op dit moment gemaakt wordt. Deze Tesla is volledig elektrisch en werkt op batterijen.  Er zijn drie verschillende modellen aangekondigd in november 2019. Wat bij het publiek voor gemengde gevoelens zorgden. Het voertuig bestaat uit scherpe contouren die voor een groot gedeelte gemaakt zijn van roestvrij staal, wat evenals kogelbestendig is tegen 9mm kogels. Ook is de Cybertruck uitgerust met een luchtcompressor en beschikken alle modellen ook over een autopilot functie. Vanaf het moment dat de trucks aangekondigd waren werd het voor het publiek mogelijk om ook een volledige ‘self-driving’ extra aan te schaffen bij de auto.

Elon Musk de huidige eigenaar van Tesla haalde inspiratie voor het model van de auto Lotus Esprit. Deze auto moet een duurzame optie worden omdat er in de Verenigde Staten veel trucks zijn die nog met fossiele verbrandingsmotoren uitgerust zijn.

Het Cybertruck merk wordt aangeduid in een graffiti-achtig lettertype met de naam ‘Cybrtrck’  deze naam evenals alleen de naam ‘Cybrtrck’ werden gesteld onder een handelsmerk van de Amerikaanse overheid niet lang na elkaar.

Op vakantie gaan

Veel Nederlanders gaan op vakantie met de auto, kilometers worden afgelegd naar Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje om maar een aantal landen te benoemen. Het is belangrijk dat de auto’s lange afstanden kunnen halen en natuurlijk ook het gewicht van alle bagage, huisdieren en eventuele kinderen die ingeladen worden aan kunnen.

Maar hoe zit dat met elektrisch rijden? Laadpalen vinden buiten Nederland kan nog wel een opgave zijn. Het is iets waar rekening mee gehouden moet worden als er gekeken wordt naar een vakantie in het buitenland. Een vakantie Italië met Tesla kan dus een uitdaging zijn om er te komen maar ook om er te kunnen rondrijden. Waar zijn er laadpunten? Hoe lang kan er gereden worden? Hoe veel afstand zit er tussen de laadpunten?  Allemaal dingen waar er – zoals te lezen is op Myitaly – in een land zoals Italië rekening mee gehouden moet worden als er met een elektrisch gedreven truck gereden wordt, zeker met kinderen is het belangrijk dat de reis vlekkeloos verloopt.

De Cybertruck brengt veel teweeg en het moment dat deze truck eind 2021 in productie gaat wordt zeker naar uitgekeken.

(Visited 138 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *