Software online projectbeheer

De 5 voordelen van online projectbeheer op een rij

Bij het beheren van zakelijke projecten is het belangrijk dat je zaken goed op orde zijn. Een overzicht maken kun je natuurlijk zelf doen met pen en papier of in Excel. Maar er bestaan ook online oplossingen zoals pakketten van business software, om je te helpen effectiever en gemakkelijker te werk te gaan. Benieuwd hoe je als projectmanager van online projectbeheer kunt profiteren? Wij sommen 5 voordelen voor je op.

1.    Een goede planning wordt een makkie

Een overzichtelijke planning is de bouwsteen van een succesvol project. Met bedrijfssoftware voor online projectbeheer verdeel je de taken eenvoudig over werknemers, zodat iedereen weet waar zij/hij aan toe is. Geen chaos en rondslingerende papieren meer, wél efficiëntie en tijdsbesparing. Als projectmanager kun je vervolgens zien hoe het staat met de uitvoering van de taken, zodat je indien nodig kunt bijsturen. Op die manier halen jullie als team elke deadline!

2.    De analyse wordt vóór je gedaan

Tijdens – of na afloop van – een project wil je kunnen zien wat er goed gaat of ging en wat er eventueel beter kan. Software voor projectmanagement en online projectbeheer kan analyses voor je opstellen, zodat jij inzicht hebt in de projectresultaten en antwoord op de vraag waar nou het meeste tijd en werk in heeft gezeten. De details van wat er in dit project bereikt is, kun je meenemen naar een volgend project, dat zo nóg succesvoller zal worden.

3.    Je hebt financieel inzicht

Soms biedt bedrijfssoftware voor online projectbeheer ook inzicht in de kosten en het budget, zodat je tevens kijk hebt op de financiële aspecten van het project. De tools kunnen een overzicht maken van de marge en winst. Bovendien zie je vaak middels timesheets zien hoeveel tijd er werd geschat voor een taak en hoeveel er daadwerkelijk aan is besteed. Zo zijn de kosten een volgende keer nauwkeuriger te bepalen. Handig: ook de facturatie is mogelijk bij zo’n pakket.

4.    De communicatie verloopt gemakkelijker

Succesvolle communicatie = een succesvol project. Veel projectbeheerprogramma’s zijn uitgerust met een chatfunctie, zodat alle medewerkers elkaar eenvoudig kunnen berichten. Soms kan dat zelfs via een mobiele app. De kans op miscommunicatie is kleiner, dus de kans op slagen van het project groter.

5.    Er gaan geen data verloren

Een belangrijk pluspunt van online projectbeheer is dat je niet het risico loopt om waardevolle informatie te verliezen: er wordt door de software namelijk regelmatig een back-up gemaakt. Zorg daarbij altijd dat je bedrijfsdata veilig is.

 

 

(Visited 172 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *