bhv app

Met deze app zijn BHV-ers sneller op de juiste plek

Volgens de Arbowet moet ieder bedrijf een bedrijfshulpverlener (BHV) binnen de organisatie aanstellen. Deze mensen zijn de aangewezen personen om in geval van een calamiteit de aanwezigen in een bedrijfspand in veiligheid te brengen. Als er sprake is van een groot gebouw, of veel medewerkers, is het noodzakelijk om goed overzicht te hebben. Hierbij komt een BHV app van pas. 

Wat is de taak van een BHV-er?

Om te weten wat een BHV app nodig heeft, is het noodzakelijk om de taken van een bedrijfshulpverlener goed in kaart te brengen. Dat is bij FindWhere dan ook het uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de BHV app. Een bedrijfshulpverlener heeft als taak om, bijvoorbeeld bij een brand, alle medewerkers naar buiten te brengen. Daarnaast waarschuwt de BHV-er de hulpdiensten en onderhoudt hij contact met de hulpdiensten. Op het moment dat het terrein of het bedrijf groot is, zullen er meerdere bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Een goede communicatie en een duidelijk overzicht van de situatie is essentieel in dat soort gevallen. En daar is de BHV app van FindWhere volledig op ingericht.

Het belang van goede communicatie

De bedrijfshulpverleners zijn vaak medewerkers die binnen het bedrijf een andere hoofdfunctie hebben. De bedrijfshulpverlener kan dus de boekhouder zijn of de productiemedewerker. Op het moment dat er een calamiteit is, is het niet altijd duidelijk welke bedrijfshulpverleners aanwezig zijn en waar zij zich in het bedrijf bevinden. Met de BHV app is die informatie heel eenvoudig en snel te achterhalen, dankzij de aanwezigheidsregistratie. De BHV app werkt op alle soorten smartphones. Zelfs als een bedrijfshulpverlener zijn telefoon op stil heeft gezet tijdens een vergadering, komt het meldingssignaal via de BHV app toch hoorbaar aan. Alle bedrijfshulpverleners communiceren in dezelfde app, zodat er ook geen misverstanden kunnen ontstaan over de verstrekte informatie.

Voor welke bedrijven is de BHV app geschikt?

Ieder bedrijf kan profiteren van het gemak van de BHV app. Daarbij is het vooral voor grote organisaties of instellingen een zeer handig communicatiemiddel. Denk bijvoorbeeld aan gemeentes. Niet alleen voor de medewerkers op het gemeentehuis is een duidelijke communicatie van belang. Als er in een stad een calamiteit is waar ook de inwoners bij betrokken zijn, dan is het aantal betrokken hulpverleners nog veel groter. Ook dan komt deze app goed van pas. Datzelfde geldt voor zorginstellingen, waarbij bewoners in veiligheid moeten worden gebracht. Ook grote bedrijven maken gebruik van de BHV app.

Wat zijn de specifieke functies van de BHV app?

De BHV app is gekoppeld aan het EMS-platform. EMS staat voor Enterprise Mobility + Security en is de basis voor de inrichting van de veiligheid binnen het bedrijf. De app heeft dus de functie om te registreren welke bedrijfshulpverleners aanwezig zijn. Daarbij kan ook de locatie van deze BHV-er binnen het bedrijf vastgesteld worden. Op deze manier kunnen alle beschikbare bedrijfshulpverleners zo snel mogelijk efficiënt ingezet worden. Naast mondelinge communicatie, biedt de app ook de optie om foto’s door te sturen naar de meldkamer. Op deze manier is ook voor de hulpdiensten vooraf duidelijk wat ze ter plaatse zullen aantreffen.

 

(Visited 92 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *