Het (duurzaam) verzekeren van alle huishoudelijke gadgets

Vrijwel iedereen werkt inmiddels alweer een hele tijd (deels) thuis. Veel mensen hebben vorig jaar nieuwe apparatuur in huis gehaald om zo een goede werkplek te creëren. Niet iedereen is echter even goed op de hoogte wat invloed hiervan  is op je inboedelverzekering. Is apparatuur wel altijd goed (mee)verzekerd bij onvoorziene schade? In dit artikel geven we enkele tips hoe je het beste jouw thuiswerkplek kunt verzekeren, en natuurlijk beschermen tegen schade.

Wie betaalt schade?

Ongeluk schuilt in een klein hoekje. Als je tijdens een Zoom-meeting een kop koffie over je laptop laat vallen, kan het zijn dat je laptop of pc ermee ophoudt. De vraag is natuurlijk: wie betaalt deze schade? En zoals wel vaker het geval bij verzekeringen, ligt dat net aan de situatie. Heb je de laptop of andere kantoorspullen gekregen van de zaak? Of heb je zelf spullen mogen kopen op kosten van het bedrijf? Dan is jouw werkgever verantwoordelijk voor de geleden schade. Heb je echter zelf werkspullen gekocht? Dan draai je zelf op voor de kosten.

Wat moet ik verzekeren?

In het geval dat je zelf apparatuur of andere gadgets hebt gekocht om thuiswerken mogelijk te maken, kan je dit laten verzekeren tegen schade. Losse spullen die in het huis staan, zoals een computer, telefoon of bureaustoel vallen meestal onder een inboedelverzekering. Dat in tegenstelling tot een opstalverzekering, waarbij schade aan het huis zelf kan worden gedekt. Bekijk dus goed welke goederen waaronder vallen voordat je een inboedelverzekering vergelijkt. Dit kan namelijk per verzekeraar of soort verzekering nog wel eens verschillen.

Kies bewust

Bij het uitkiezen van een inboedelverzekering moet je op veel dingen letten. Er is namelijk keuze uit veel verschillende verzekeraars en vormen van inboedelverzekeringen. Kijk altijd eerst naar wat jij nodig hebt: wat heb je in huis staan en wat valt er wel en niet onder de dekking?

Ook zijn er diverse vormen van inboedelverzekeringen. Een voorbeeld hiervan is een duurzame inboedelverzekering. Hierbij wordt jouw premie geïnvesteerd in maatschappelijke of groene initiatieven. Soms kun je zelfs bij uitkering voor geleden schade voor duurzame opties kiezen, zoals reparatie door duurzame herstelbedrijven of met milieuvriendelijke materialen.

(Visited 331 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *