1. De spectaculairste vakantiefoto’s
Steek de ogen van vrienden en familie uit met je meest indrukwekkende foto’s en video’s. Drones halen maximaal 122 meter en dat levert fantastische panorama’s op. De techniek is zelfs zo ver dat drones je kunnen volgen terwijl je surft, skiet of fietst. Dat geeft spectaculaire beelden op die je op social media kan delen.
2. Breng je evenement nog levendiger in beeld
Bezoekers van Youtube en Facebook houden van aantrekkelijke en dynamische filmpjes. Cameradrones, met hun draaiende camera, leveren die beelden met gemak. Geen wonder dat de bekendste organisatoren ze op gigantische feesten en (sport)manifestaties gebruiken. Ze trekken enorme aantallen kijkers!
3. Presenteer je product op een dynamische manier
Autofabrikanten zijn er inmiddels achter: een drone kan prachtige beelden maken van hardrijdende sportwagens. Maar er zijn ook eenvoudigere manieren voor reclame. Wat dacht je van reclamedrones in plaats van reclamevliegtuigen?
4. Een snelle en veilige inspectie
Hoe kom je het beste op moeilijk te bereiken plekken, zoals een flatgebouw van 17 etages, een brug van 80 meter hoog of een nog grotere zendmast? Een drone biedt niet alleen een snellere, maar ook veiligere inspectie. Ook agrariërs kunnen op deze manier hun gewassen efficiënter controleren.
5. Een extra aanvulling op je veiligheid
Vaste camera’s zien veel, maar niet alles. Ook beveiligingspersoneel zijn niet altijd snel ter plaatse. Laat drones surveilleren op plekken met beperkt zicht of – zodra het alarm afgaat – als eerste waarnemer. Dit geeft een veiliger gevoel voor jouw personeel én bedrijf.
6. En ten slotte…. Racen!
Australië kwam er als eerste mee en inmiddels heeft First Person View drone-racing zich over de gehele wereld verspreid. Snelheidsduivels proberen met hun racedrones een parcours in de snelste tijd af te leggen. Ook in Nederland is dit fenomeen inmiddels gesignaleerd. Zin in iets anders dan een F1 game? Probeer dit dan eens!
7. Steeds veelzijdiger
Dronetechnologie maakt nog steeds een flinke ontwikkeling door. Niet alleen kunnen ze de gebruiker nu volgen, maar ze zijn ook via de smartphone te besturen! Download de applicatie en bestuur je drone met één hand! Een belangrijke kanttekening: zakelijke gebruikers moeten een vergunning bij de Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT) aanvragen.
Een drone kopen?
Als je gaat drones vergelijken merk je al snel dat de prijzen flink uiteenlopen. Een beetje cameradrone kan je al voor een paar honderd euro kopen. Ga je echter voor (foto)kwaliteit, spaar dan door voor een Phantom 3 van DJI of een Q500 van Yuneec. Beiden beschikken over een uitstekende resolutie en stabiliteit voor een optimale foto ervaring. Je kunt natuurlijk ook drones van nog hogere kwaliteit bestellen.