4x technologie die je kunt delen

1.     De wifi-hotspot

Met stip op nummer één: de wifi-hotspot. Heb jij een mobiele telefoon en een data-abonnement? Dan kun je je apparaat instellen als hotspot en daarmee anderen in staat stellen om verbinding te maken met internet, via jouw mobiele gegevens. Handig als je onderweg bent, of als iemand geen toegang heeft tot een wifi-netwerk.

2.     Gereedschap en huishoudelijke apparatuur

Waarom zou je zelf een boor aanschaffen, als je die toch maar een keer per jaar gebruikt? Of waarom zou je in je eentje een dure wasmachine kopen, terwijl die amper werk te doen heeft? Veel gereedschap en huishoudelijke apparatuur kun je prima delen met anderen. Koop die boor gewoon met de hele buurt, of regel een wasmachine abonnement samen met je buurvrouw. Met dergelijke oplossingen kun je flink geld besparen!

3.     E-books en luisterboeken

Ben jij een fanatieke lezer? Dan is het de moeite waard om een e-reader te gebruiken. Je hoeft dan niet naar de boekhandel voor een nieuw boek, maar kunt de digitale editie gewoon downloaden. Ook leuk: gekochte e-books kun je vaak delen met vrienden, collega’s of familieleden. Veel e-readerplatforms en digitale bibliotheken bieden namelijk de mogelijkheid om e-books uit te lenen aan anderen.

4.     Streamingabonnementen

De tijd dat je gewoon je inloggegevens met iemand anders kon delen, om diegene ook mee te laten genieten van je streamingabonnement ligt achter ons. Netflix bijvoorbeeld deed onlangs een bericht uit naar mensen die hun abonnement leken te delen, met de melding dat dit niet de bedoeling was. Gelukkig wil dat niet zeggen dat je dit stukje technologie helemaal niet meer kunt delen: veel streamingsdiensten bieden namelijk speciale vrienden- of familieabonnementen. Dan kun je tegen een gereduceerd tarief met zijn allen genieten van een uitgebreid aanbod aan muziek of films. De moeite van het checken waard dus!

(Visited 40 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *