Tips voor een veiligere netwerkomgeving

We doen veel dingen tegenwoordig opslaan op onze computer of telefoon, zelf belangrijke documenten zoals foto’s van identiteitskaarten worden daar opgeslagen. Ondanks dat dit natuurlijk heel erg handig is en er voor zorgt dat je er overal waar je maar bent snel een eenvoudig erbij kan, is het niet heel erg veilig. Het is goed om je bewust te zijn van de risico’s die op de loer liggen bij het niet goed beschermen van je netwerk en je gegevens. Daarom geven we je hieronder een paar tips voor het veilig maken van je netwerkomgeving.

 

Wachtwoord

Als eerste is het heel erg van belang om je wachtwoorden goed in te stellen, dit houdt in dat je veel verschillende wachtwoorden moet hebben voor de verschillende platformen waar je een account op hebt. Ook is het slim om eens in de zoveel tijd eens je wachtwoorden te veranderen om er zeker van te zijn dat je accounts veilig zijn.

 

Antivirus

Het is ook verstandig om een antivirus software te downloaden op je telefoon of computer, deze software kan namelijk checks uitvoeren op bepaalde bestanden om te zien of ze een virus bevatten en een scan doen om te kijken of jouw computer of telefoon enige virussen bevatten.

 

Back-up

Daarnaast is het ook verstandig om regelmatig back-ups te maken van je bestanden, het kan natuurlijk iedereen wel eens overkomen dat hij of zij slachtoffer wordt van een virus of iets anders waardoor je gegevens niet meer van jou zijn. Zeker als je belangrijke bestanden er tussen hebt zitten, is het aan te raden om regelmatig op een extern apparaat een back-up te maken.

 

ICT bedrijf

Als je er zelf alles aan hebt gedaan om het netwerk zo veilig mogelijk te maken, maar nog steeds het idee hebt dat er wat mist, dan kan het een idee zijn om een ICT bedrijf in Amsterdam in te schakelen. Zij kunnen je helpen om je netwerkomgeving nog veiliger te maken door bijvoorbeeld een cloud aan te maken speciaal voor jou of je bedrijf.

 

Veel gevoelige informatie staat tegenwoordig gewoon onbeveiligd op onze computer of telefoon, terwijl er juist in dit tijdperk veel cybercriminaliteit is. Het is daarom slim om je netwerkomgeving te beveiligen, dit kan je op verschillende manieren doen. Zo is het verstandig om regelmatig je wachtwoorden te updaten, een antivirus software te downloaden, regelmatig back-ups te maken en als laatste kan je ook nog een ICT bedrijf inschakelen.

(Visited 32 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *