Steeds meer mensen beschikken tegenwoordig over een laptop. Het gemak en de flexibiliteit die dit apparaat biedt spreekt veel mensen aan. Gewoon lekker vanuit de luie bank nog wat mailtjes beantwoorden, nog even wat werk afronden tijdens het reizen, het kan allemaal. Toch is een geheel nieuwe laptop aanschaffen niet voor iedereen weggelegd. Wanneer het financieel niet mogelijk is om een nieuwe laptop te kopen sta je voor verschillende keuzes. Zo kan je er voor kiezen om nog even door te sparen of om voor een refurbished of tweedehands laptop te kiezen. Maar waar let je op bij de aanschaf van een tweedehands laptop?
 Vergelijk de actuele verkoopprijzen
De grootste fout die je kunt maken is om er klakkeloos vanuit te gaan dat een tweedehands laptop voordeliger is. Dit hoeft namelijk zeker niet het geval te zijn. De techniek staat niet stil. Hierdoor is de kans groot dat een laptop die voorheen heel duur was, momenteel voor een veel lagere prijs wordt aangeboden. Soms is deze prijs zelfs lager dan de prijs die tweedehands aanbieders rekenen. Daarom is het belangrijk om van tevoren eerst de actuele verkoopprijzen te controleren. Wellicht kan je voor dezelfde prijs een nieuwe laptop aanschaffen en dan zou het natuurlijk zonde zijn om voor een tweedehands exemplaar te kiezen. Zo bega je geen miskoop of financiële blunder.
Kies voor externe aanbieders
Bij de aanschaf van een tweedehands computer gaan de meeste mensen toch op zoek naar een particuliere aanbieder. Dat is ook niet zo vreemd, want het aanbod is hier veel groter. Het internet staat er vol mee. Toch is het niet altijd verstandig om voor een particuliere aanbieder te kiezen. Je beschikt namelijk nooit over de zekerheid dat deze echt betrouwbaar is. Deskundigen spreken ook wel van ‘garantie tot aan de deur’. Je moet de aanbieder op het woord geloven. Soms gaat dat goed, maar er zijn ook situaties bekend waarbij de koper een enorme miskoop begaat.
Als de laptop in een zeer kort tijdsbestek na de aankoop al mankementen gaat vertonen zal je waarschijnlijk direct je geld kwijt zijn. Terwijl je wanneer je voor een externe aanbieder kiest doorgaans over een garantietermijn beschikt. Hierdoor geniet je van meer zekerheid na het doen van een toch wel flinke aankoop.
Bepaal wat je nodig hebt
Niet iedereen stelt dezelfde eisen aan een laptop. Het is dan ook niet voor niets dat het aanbod tegenwoordig zo ontzettend groot is. Daarom is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je nodig hebt. Je hebt echt geen ultra dure laptop nodig wanneer je hier enkel mee over het internet browset en af en toe een Word document samenstelt. Wanneer je de laptop echter ook wilt gebruiken voor het downloaden van films, gamen of video- en fotobewerking zal je voor een kwalitatievere (en dus ook duurdere) laptop moeten kiezen. Ook het tweedehands aanbod is zeer uitgebreid. Hierdoor vind je altijd een apparaat wat bij je past. Betaal dus niet teveel voor een laptop als je deze enkel voor een paar simpele dingen gebruikt. Zo bespaar je onnodige kosten.