TechBird.nl

Welke providers bieden zakelijke telefoonabonnementen aan?

zakelijke telefoon abonnementen providers

Vodafone

De één na grootste speler van Nederland op de telecommarkt. Vodafone is actief met telefoonabonnementen voor consumenten, maar biedt ook zakelijke gebruikers de mogelijk om te gaan voor een abonnement met toestel, of juist zonder toestel (oftewel een Sim Only). Handig bij Vodafone is dat je als ondernemer via de website gemakkelijk tot 50 telefoonabonnementen kunt afsluiten, en in één klap je hele personeelsbestand kunt voorzien van een mobiel abonnement. Zowel verlengen als nieuwe klant wordt is daarbij mogelijk. Zakelijk heeft Vodafone drie bundelsoorten, waarbij de datahoeveelheid op dit moment 5GB, 20GB of 75GB bedraagt. Voordehand liggend is dat de provider in 2020 ook op de proppen komt met een zakelijke bundel met onbeperkt Internet, aangezien dit bij zakelijke mobiele telefoonabonnementen van KPN en T-Mobile ook al mogelijk is. De tijd zal het leren.

KPN

KPN is misschien wel het meest bekende merk in dit rijtje. In ieder geval heeft deze provider de meeste mobiele abonnees van Nederland. Hoe dat zakelijk zit is ons niet bekend, maar KPN heeft ook een sterke zakelijk tak. Telefoonabonnementen voor ondernemers biedt KPN in verschillende vormen aan. Als ondernemer kun je bij KPN kiezen uit zowel telefoonabonnementen met toestel, als abonnement zonder toestel. De looptijd van een zakelijk mobiel contract bij KPN is 1 jaar of 2 jaar, en bij Sim Only kun je als ondernemer ook nog kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. De keuze qua bundels is ruim bij KPN, als ondernemer kun je kiezen uit 6 opties. Onbeperkt Internet is daarbij uiteraard ook mogelijk.

T-Mobile

Een bekende telecomgigant, die na KPN en Vodafone de grootste is in Nederland, met bovendien net als die twee ook een eigenlijk mobiele netwerk (een landelijk netwerk van gsm masten…). Zakelijk biedt T-Mobile – net als voor consumenten – zowel Sim Only abonnementen als toestelabonnementen aan. De looptijden van de zakelijke mobiele abonnementen zijn hetzelfde als bij KPN (zie hierboven). Daarnaast is onbeperkt bellen standaard in de bundels opgenomen bij deze provider, en ‘de beste bundel’ is bij T-Mobile uitgerust met onbeperkt Internet.

Hollandsnieuwe

Een wat minder bekend merk, en een 100% dochter van Vodafone. Ook deze provider geeft je de mogelijkheid om een zakelijk telefoonabonnement af te sluiten. Dit kan uitsluitend voor 1 jaar, of anders voor 2 jaar, en je kunt kiezen uit Sim Only of een abonnement met smartphone. Hollandsnieuwe heeft drie bundelsoorten voor ondernemers, en voor Sim Only zelfs vier. Onbeperkt bellen kan wel binnen de zakelijke telefoonabonnementen van deze provider, maar onbeperkt Internet wordt nog niet aangeboden (althans op 11 december 2019). Wellicht gaat de provider dat in 2020 wel aanbieden, we houden het in de gaten…

Sim Only providers: Youfone en Robin Mobile

De naam ‘Sim Only providers’ zegt het eigenlijk al. Deze providers richten zich alleen op Sim Only abonnementen (voor ondernemers en particulieren), en niet op zakelijke telefoonabonnementen (met toestel). Robin Mobile heeft drie opties voor wat betreft de bundels, waarbij alles onbeperkt is (belminuten, data en sms). De provider Youfone maakt dan weer wel onderscheid in de hoeveelheid belminuten en de hoeveelheid data. Deze hoeveelheden kun je zelf kiezen. Bij Robin is de looptijd altijd 1 maand, terwijl Youfone je als ondernemer meer keuze geeft. Je kunt bij Youfone klant worden met een telefoonabonnement voor 1 maand, 1 jaar of 2 jaar.

Providers die zich niet richten op het aanbieden van zakelijke telefoonabonnementen

Hierboven hebben we laten zien welke telecomgiganten mobiele abonnementen aanbieden voor zakelijk gebruik. De providers die dan nog overblijven die geen zakelijk aanbod hebben van telefoonabonnementen, maar die wel op de consumentenmarkt actief zijn, zijn Ben, Tele2, Lebara, Simpel en Simyo. Dit wil overigens niet zeggen dat je niet bij deze aanbieders als ondernemer terecht kunt. Voor de Belastingdienst is het namelijk leidend of je je telefoonkosten zakelijk maakt: ja of nee. Als dit zo is, dan mag je ook als het abonnement op je persoonlijke naam staat, de kosten zakelijk opvoeren, waaronder de abonnementskosten, gesprekskosten en de kosten voor je toestel. Je boekhouder of accountant weet hier waarschijnlijk wel meer over. Overleg dus ook met hem of haar, als je bij één van de providers een mobiel abonnement wil sluiten die geen specifiek zakelijk aanbod heeft. Zo kun je wellicht toch van belastingvoordeel profiteren, zowel voor de BTW als voor de inkomstenbelasting.

(Visited 495 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel: