TechBird.nl

Hoe krijg je nu echt snel internet?

internet

Check deze belangrijke factoren

Heb je een goede router? Maak je gebruik van wifi, dan is de juiste router van levensbelang. Beknibbel nooit op je router, maar schaf een premium exemplaar aan. De juiste router zendt simpelweg veel beter uit waardoor je bereik en snelheid beter zijn.

Heb je last van dead zones? Het kan natuurlijk zo zijn dat je internet niet overal in huis even snel is. Er zijn bepaalde plekken waar het signaal niet of moeilijk door kan dringen. Dit is vooral het geval in huizen waarin veel staal is verwerkt. Overweeg de aanschaf van wifi-versterkers of range extenders om ook op lastige plekken een goed signaal te krijgen.

Zit je niet met z’n allen op hetzelfde kanaal? Check wat de kanaalinstellingen van je router zijn. De kans is groot dat deze op de standaardkanalen staan ingesteld. Bij jouw buren is dat waarschijnlijk ook zo. Vinden jouw devices zeer veel draadloze netwerken, check dan of je jouw router op een ander kanaal kunt zetten. Hierdoor zal de ontvangst beter worden, is er minder sprake van concurrentie en kan je snelheid drastisch omhooggaan.

Overstappen? Dat is zo gebeurd

Heb je van alles geprobeerd, maar blijft je internet traag of onbetrouwbaar, dan is het misschien tijd om afscheid te nemen van je huidige provider. Hier kun je internet vergelijken. Of je nu op zoek bent naar goedkoop internet of een duurder abonnement voor de veeleisende gebruiker: iedereen kan de perfecte provider en het perfecte abonnement vinden. Dat is een voorwaarde om thuis optimaal te kunnen genieten van alle techniek en gadgets. Blijf dus niet langer voortmodderen als niets meer werkt en stap over.

(Visited 292 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel: