wielrennen mountainbiken apps

Starten met wielrennen of mountainbiken? Deze apps móet je hebben!

Nu de zomer langzaamaan aanbreekt stappen velen van ons weer op de fiets. Ook het sportieve fietsen wordt door vele opgepakt. Maar als je begint met wielrennen of mountainbiken is het belangrijk dit voorzichtig en op de juiste manier op te pakken. Dit kan bijvoorbeeld door een trainer te nemen, advies van een professional te vragen of door speciale apps te gebruiken. Ga jij starten met wielrennen of mountainbiken? Deze apps móet je hebben!

1. Bikemap

Bikemap is een app met een verzameling aan wielrenroutes. Je kunt er een korte of lange route in jouw gewenste omgeving opzoeken. Er zijn routes voor beginners en zelfs routes die als wedstrijdroutes gebruikt worden. Kies je dus een beginners-route, weet je dat je niet te veel van jezelf zult vragen. Gebruikers van de app voegen hun routes toe waardoor het aantal routes blijft wisselen en groeien.

bikemap

2. Cyclemeter

Cyclemeter is een zeer uitgebreide wielrenapp. Door middel van GPS worden verschillende gegevens gemeten tijdens jou fietsrit. Onder andere je fietssnelheid, de afstand en de duur van je rit. Wat handig is voor beginnende fietsers is dat de app een fietstraining-functie heeft. Deze helpt je jouw skills te verbeteren.

cyclemeter wielrennen

3. fietstijden.nl

fietstijden.nl is een app die in tegenstelling tot Cyclemeter een stuk eenvoudiger is. In één oogopslag zie je jouw wielrenprestaties. Het is een snelle en simpele app waarmee je jouw voortgang van het wielrennen bij kunt houden. Met één druk op de knop zie je wat je de afgelopen tijd gedaan hebt en hoe je vooruit bent gegaan.

4. Strava

Strava is één van de meest gebruikte apps met betrekking tot wielrennen en hardlopen. Met een GPS functie houdt de app tijdens het fietsen jou gegevens bij. Net als bij Cyclemeter zijn dit gegevens zoals de afstand die je gefietst hebt, hoelang je erover hebt gedaan en hoeveel kilometer per uur je gemiddeld fietste. De app creëert een profiel en slaat alle ritten op, waardoor je eenvoudig je prestaties en verbeteringen kunt zien.

strava wielrennen

5. Map My Ride

Deze laatste app is één van de eerste apps voor wielrenners en mountainbikers geweest. En ondanks het toenemende aantal vergelijkbare apps is Map My Ride nog steeds één van de populairste. Ook met deze app kun je op eenvoudige manier je gegevens tijdens het fietsen vastleggen. Ook weer gegevens zoals je fietssnelheid en afgelegde route. Omdat de app alles registreert heb je in één overzicht al je prestaties.

mapmy ride wielrennen

Deze apps zorgen ervoor dat iedere fanaat kan beginnen met wielrennen en mountainbiken. Kies degene uit die het best bij jou past en ga aan de slag!

(Visited 327 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *