Ikea Eneby

De Bluetooth speaker van Ikea; betaalbaar en leuk!

Zoals je misschien wel weet, schreven wij al eerder over Ikeaproducten op Techbird. Ikea richt zich de laatste tijd steeds meer op (slimme) tech-producten voor in huis. Zo introduceerde het Zweedse bedrijf vorig jaar bijvoorbeeld zijn eigen slimme verlichting. Dit jaar gaat Ikea nog een stapje verder door zijn eigen Bluetooth speaker uit te brengen: de Eneby. In dit artikel vertellen we je alles over de Eneby dus lees snel verder!

De Eneby bluetooth speaker?

Een bluetooth speaker; dat is nou niet het eerste product waar je mee thuis denkt te komen na een dagje Ikea. Toch is de Ikea al een aantal jaar bezig om zijn weg binnen de tech producten te vinden. Denk hierbij aan de draadloze opladers en de slimme verlichting. Na deze gadgets is dit het jaar dat Ikea zijn eigen Bluetooth speaker introduceert. Met een minimalistisch design past deze speaker perfect bij de rest van je Ikea meubels. De speakers zij dan ook zo gemaakt dat ze perfect in je ‘Kallax kast’ passen (en ja, dat is inderdaad de Ikea kast met al die vakjes). De Eneby speaker heeft één knop waarmee je hem aanzet, het volume aanpast en de speaker Bluetooth vindbaar maakt. Daarnaast bevat de Eneby aan de achterzijde een 3,5mm jack/aux ingang zodat je ook muziek kunt afspelen vanaf apparaten zonder Bluetooth. De Eneby is in twee kleuren verkrijgbaar: zwart en wit.

Twee varianten

De Eneby speaker komt in twee varianten, namelijk in een kleinere draagbare uitvoering, de Eneby 20, en een grotere speaker die alleen voor in huis is bedoeld, de Eneby 30. De Eneby 20 zal waarschijnlijk vijftig euro gaan kosten en Eneby 30 negentig euro.

Eneby 20

De Eneby 20 bevat een hendel zodat je hem makkelijk met je kunt meedragen. Daarnaast kun je voor dit model een externe batterij aanschaffen waarmee de speaker tot 10 uur voorzien is van stroom. Dit model heeft een afmeting van 20 bij 20 centimeter en een gewicht van 2.14 kg.

Draagbare Eneby 20

Eneby 30

De Eneby 30 is de grotere variant die één speaker meer heeft dan de Eneby 20. Dit model is aanzienlijk groter met een afmeting van 39 x 35 x 16 cm. Daarnaast weegt de Eneby 30 letter 2 keer zo veel als de Eneby 20 (4,29 kg). Dit model werkt alleen op netstroom. De externe batterij kun je dus niet gebruiken voor de ‘30’. Ook het hendel je bij de ‘20’ ziet is niet beschikbaar voor de ‘30’.

Speaker Eneby 30

Alhoewel het geluid dat uit de Eneby speakers komt helder is, zijn meerdere buitenlandse tech-youtubers momenteel niet super enthousiast over de geluidskwaliteit. Deze speaker is dan ook niet bedoeld voor de echte audiofiel, maar gewoon voor iemand die een makkelijke Bluetoothspeaker zoekt voor in huis. Wil je af een toe in de woon- of slaapkamer eens wat muziek kunnen afspelen vanaf je telefoon? Dan is Eneby een leuke en betaalbare Bluetooth speaker! Ben je opzoek naar de bete geluidskwaliteit? Kijk dan eens naar de top 3 draagbare speakers.

De speakers zullen uiterlijk in oktober 2018 te verkrijgen zijn in de Nederlandse Ikea filialen. Wij kunnen als techblog dan ook niet wachten om deze speakers te testen en hier een review over te schrijven. Voor nu zullen we nog even geduld moeten hebben.

(Visited 428 times, 1 visits today)
Beoordeel dit artikel:

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *