Een beveiligingscamera ophangen? Daar had je vast zelf ook al wel aan gedacht. Alleen misschien vind je dit een te grote investering, of wil je je woning nog beter beveiligen tegen ongewenst bezoek. Wij geven je graag wat praktische tips die je zelf kan uitvoeren om inbraak te voorkomen.
Verlichting bij de ingang(en)
Het is verstandig om alle ingangen van je woning ’s avonds en ’s nachts goed te verlichten. Een inbreker staat niet graag in de schijnwerpers terwijl hij een deur probeert te forceren. Heb je liever geen permanente verlichting bij de deur? Dan is de keuze voor een sensorlampje ook een goed idee. Deze springt aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd.
Anti-inbraakstang
Een inbreker heeft vaak maar een raampje van zo’n 15 centimeter nodig om binnen te komen, en als er wat waardevols te halen valt zijn ze met veel plezier bereid om zich door een kleine opening te wurmen. Zorg daarom dat alle buitenramen voorzien zijn van een anti-inbraakstang. Deze blokkeert de doorgang voor een crimineel en maakt het intikken van ruiten zinloos.
Geen ramen op een kier
Sluit ramen en deuren altijd volledig als je van huis bent. Oók als je maar heel even van huis bent. Een raam dat op een kier staat nodigt uit om in te breken; het is immers veel makkelijker wanneer het raam al deels open staat. Sluit dus je ramen en deuren als je van huis gaat, zelfs bij heet weer!
Nachtslot op voordeur
Sluit de voordeur ’s nachts áltijd vanaf de binnenkant. Op die manier voorkom je dat inbrekers via de deurbrievenbus of door flippertechnieken binnen kunnen komen.
Verwijder hulpmiddelen uit je tuin
Haal klimhulpmiddelen als ladders en kliko’s weg uit je tuin of tuinhuisje. Met deze voorwerpen maak je het een inbreker alleen maar gemakkelijker om zijn doel te bereiken.